Living a Boy’s Adventure Tale

For noen år siden hadde jeg gleden av å sitte ved siden av Lars Saabye Christensen, vi gjorde en greie på hver vår kant for Frelsesarmeen og ble sittende å snakke litt. Jeg er rigget sammen sånn at når jeg treffer mennesker som er kjent for ett eller annet så liker jeg å snakke om helt andre ting hvis jeg først får sjansen. Det som man eventuelt blir kjent for kan man jo lese andre steder, og dessuten så liker jeg å treffe mennesker og ikke karakterer. Det handler like mye om å bygge pusterom som å bygge tillit og respekt, og det er kanskje dette som gjør at jeg har mennesker i nettverket som gjerne stiller opp på noen av mine egne arrangementer.
Vi snakket mest om boller med og uten rosin, italiensk fotball og gamle sykler, men fikk også lagt inn noen småting mot slutten som handlet om hvordan man tenker når man skriver.
– «Jeg føler at det går litt i rykk og napp», fortalte han.
– «Jeg setter opp noen korte mål, jeg klarer ikke å se for meg hele romanen på en gang … jeg kan ikke tenke på at jeg skal sitte i to år og skrive flere hundre sider, det går ikke …»
Jeg hadde allerede fortalt hva jeg jobbet med og hva jeg likte å snakke om når det var jeg som sto på scenen, dette som handler om historiebygging og evnen til å formidle den på en overbevisende måte, han skjønte sammenhengen som han var i ferd med å nøste opp.
– «Jeg forsøker å leve sammen med karakterene», fortsatte han.
– «Helt fra de står opp og velger klær, går ned trappa og ut på gaten på vei til ett eller annet og så kan det jo hende at de treffer noen på veien, det handler på en måte om å forankre personene og gi dem et troverdig liv og da er det viktig å få med deres egne inntrykk fra omgivelsene … det blir jo litt som når du snakker om arbeidslivet og de tingene der, alle puslespillbitene som ligger i en haug og venter på at noen skal sortere dem for å lage et fint bilde … målet er selvfølgelig å bli ferdig med romanen, men det er alle delmålene og de små men viktige valgene på veien som får det til å bli en hel greie».

Dette kan handle om hvordan du bygger opp karrieren din.
Dette kan også handle om din hverdag som seriøs jobbsøker.
Det handler om din evne til å bygge opp historien din og gi den et godt og rikt liv, gjøre den til din egen og til det viktigste verktøyet i arbeidslivet ditt.

Mitt beste karrieretips til jobbsøkere som er hjernevasket til å feiltolke hvordan de skal skille seg ut, er å være bevisst hva som er dette lille spesielle som gjør dem forskjellig fra alle de andre. Når du finner ut dette, så må du lære seg å snakke om det, presentere det på en måte som gjør at den som du retter deg til vil skjønne at du er riktig person til rollen.

– «For det er slik, at den som forteller blir en annen straks han begynner å fortelle … og dem han forteller om forandrer seg også i det samme …»
Lars Saabye Christensen


.

Dersom du ser forstyrrende reklame i videosnuttene som jeg pleier å avslutte innleggene mine med, så finnes det en løsning – klikk her for å komme til teksten fra IDG/PCWorld som viser deg hvordan du kan fjerne søppelet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s