Skarpe kniver i skuffen

Jeg satt i solveggen med Aftenposten og leste et portrettintervju om Solveig Horne, ikke bare fordi jeg har sansen for denne dama men fordi jeg ble tipset fra en som hadde hengt seg litt opp i det første avsnittet og som visste at dette var ord og setninger som jeg liker å snakke om.

«Noen sier hun ikke er den skarpeste kniven i Ernas regjeringsskuff. Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne har ingen mastergrad og har heller ikke gått på prestisjeuniversiteter i Frankrike eller USA. Hun er ingen akademiker som smykker seg med intellektuell retorikk. Men de som undervurdere ministeren av den grunn, er ikke blant de smarteste.»

Hele avsnittet ror seg i land med den siste setningen, den som retter kritikken mot de som måtte kommentere politikerens bakgrunn. Her fyrer man opp debatten om dustete mastergrader og akademikerfjas fra en jævla prippeskole i utlandet. Jeg har truffet en del av dem, og de er definitivt ikke de skarpeste knivene i skuffen for å bruke den aktuelle tekstens egen vinkling.

Resten av teksten er imidlertid ganske god og forteller om en flink statsråd som har fått ufortjent mye pepper fra mennesker som antageligvis er de samme som teksten retter seg mot i innledningen.
Jeg vet ikke.
Jeg bare tenker tanken og gjør noe med den med å la den få slippe seg løs.
Kanskje det er det som er den store feilen med mange av disse som mener de er så skarpe, de ligger der i skuffen sin og ruster bort uten tanke for at det ikke er noen vits med en skarp kniv når den ikke kan brukes.

Jeg lurer på hvorfor det er så jævlig vanskelig å publisere tekster som bekrefter at det å være smart ikke har en sammenheng med grader eller tall. Det må bli slutt på denne hjernevaskingen som får mennesker til å tro at en master eller to eller en eller annen akademisk langtur er det optimalet målet for alle.
Det er det ikke.
Det er en lang omvei.
Jeg treffer som nevnt en del av dem når de sitter og griner på den andre siden av bordet, skuffet og frustrert over at de lot seg lure av dustete studiekataloger som har satt livet deres på vent.
Når det kommer til politikere, så burde det kansje være en interessant vinkling at majoriteten av de som har styrt landet vårt i de senere år er mennesker som ikke kjenner til et annet liv enn livet med politikken og de samme trøtte trynene som sitter rundt det samme bordet og mener akkurat det samme.
Det er definitivt ikke smart.
Kanskje er det journalistene som ikke gidder å løfte på rævva og gå ut, snakke med noen andre mennesker enn de samme trøtte trynene som sitter rundt det samme bordet og mener akkurat det samme.
Jeg vet ikke.
Jeg bare tenker tanken og gjør noe med den med å la den få slippe seg løs.

Det er ikke så lenge siden de triste karrieresidene i de ulike mediene var fyllt opp med all denne negative vinklingen om alle som ikke fikk jobb på grunn av høye tall og feil farger. Dustetekster som fyrte opp for valgte sannheter med sitater og kommentarer fra de samme trøtte trynene. Det bør være en kjent sak at alle som mener noe om ett eller annet har en tendens til å gå inn i en spesiell tilstand hvor man blir som en svamp som suger til seg inntrykk som tilsynelatende har en den største relevans for egne meninger.
Som regel blir man ukritisk og suger til seg for mye.
Det høres ikke så veldig smart ut, men det er sånn det blir med tankesperrer som ikke slippes for
falsifikasjon ved å finne moteksemler på egen hypotese.
Grøss.
Jeg inviterte en del av journalistene for å treffe levende eksempler som ikke identifiserte seg med deres patetiske skriblerier, men som vet hva som kreves at et menneske som er på utkikk etter en ny jobb.
Nei.
Det kan vi ikke skrive om.
Det er kanskje ikke sånne tekster som allokerer klikk.
Jeg vet ikke.
Jeg bare tenker tanken og gjør noe med den med å la den få slippe seg løs.

«Compassion is not religious business, it is human business, it is not luxury, it is essential for our own peace and mental stability, it is essential for human survival»
– Dalai Lama

Det er endelig mandag og det er ingen andre enn deg selv som kan påvirke hvordan du vil oppleve uka.
Tenk fine tanker og gjøre noe med dem.
Slipp dem ut, i det minste …

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s