Ledere som skjønner verdien av å snakke med folk

Det finnes en del flinke mennesker der ute som er gode til å formidle historier og tekster som ligner på noe av dette som jeg liker å skrive om.
Det er bra.
Jeg er rimelig opptatt av å formidle nødvendigheten med gode nettverk, og noe av det viktigste med nettverk er å dele. Regelmessige lesere har sikkert lagt merke til at jeg har laget en ny fane på disse sidene som jeg kaller «… tekster fra noen andre» og her har jeg lagt inn linker i stedet for å ha en «bloggrull». Denne vil stadig oppdateres med gode linker, og hvis du vet om noen som du mener vil passe inn på denne listen, så hører jeg gjerne fra deg.

Øyvind Jacobsen er en fyr som har laget en fagblogg om ledelse hvor han skriver om det som han er opptatt av, og innlegget som jeg har valgt å linke mot handler om en oppsummering fra hans første hundre dager i sin nye stilling.

Det skar seg.
Det er sånn han skriver det.
Han hadde på forhånd bestemt seg for hva som er riktig å gjøre de første hundre dagene når han skal starte i ny lederjobb, og selv om det så enkelt ut så blir det noe annet i praksis.
Det blir som det meste annet, egentlig.
Han skriver at han var klar for følgende:
– snakke med folk
– finne en retning
– snakke med enda flere folk

Ahh, tanker etter min smak.
Jeg treffer på en del ledere som ikke skjønner viktigheten av å snakke med folk, spesielt dette med å snakke med de «riktige» folkene og ikke bare de som har navnene på de samme linjene, eller helst litt lenger opp, på organisasjonskartet.
Det er dette han skriver om.
Det er dette som er viktig.
Han skriver om den daglige småpraten med folk i alle kroker av organisasjonen, stopper opp er er nysgjerrig, hilser på folk, tøyser, setter seg ofte ved nye bord i kantina og spør hva som skjer og så videre.
Det skulle bare mangle.

Han forteller at det ikke gikk som planlagt, det gjør som regel ikke det, og jeg kan ikke skjønne at det ikke finnes noen rader om dette i undervisningsmaterialet til noen av dagens ledere som tror at verden er identisk med hva de har pugget fra de dårlige kopiene i svette lesesaler. Denne aktuelle lederen skriver om hva som skar seg, og han avslutter den gode teksten sin med å stille spørsmål om denne erfaringen kan være nyttig for andre som står foran sin første lederjobb eller sin neste.
Jeg mener at svaret sier seg selv, og så kan man velge om man vil lære det på den ene eller andre måten.
Det viktigste er uansett å lære det.

Dette virker som en leder etter min smak, og du trenger ikke en gang tenke tanken på en tvil om jeg har sendt han en invitasjon til kontakt gjennom LinkedIn.
Kanskje han kommer til å lese denne teksten, for alt jeg vet.
Han virker etterrettelig og reflektert og skjønner viktigheten av å snakke med folk, ikke minst de viktigste folkene, og det er hva jeg kaller en god leder.

Anbefalte tekster:
Verdibasert ledelse
You’ll Never Work Alone
Den store arbeidslivsundersøkelsen
Taxi!

– puh, denne lista kan bli lang, så da foreslår jeg i stedet at du klikker på «ledelse» i stikkordkskyen nederst på siden.
Eller bla i arkivet.
Det går litt ut på det samme …

Her får du TALKING HEADS med «Slippery People»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s