Love runs out

Jeg snakket med en dame om dette med å være motivert i alle bauger og kanter for å gå inn i et rekrutteringsprosjekt.
En forutsetning, spør du meg.
Noe annet er rett og slett tullete.
– «Jeg har lyst på jobben», bekreftet hun.
– «Det er bare det at jeg ikke har lyst til å jobbe i det selskapet».
– «Det går jo ut på det samme», begynte jeg.
– «Jobben og selskapet henger jo sammen».
– «Ja», nølte hun.
– «Når jeg leser stillingsbeskrivelsen med oppgavene og rammene og alt sammen, så er det midt i blinken … spot on … men jeg klarer ikke å identifisere meg med selskapet og hva de står for og sånne ting».
– «Da skal du la være».
– «La være?»
– «Ja», nikket jeg.
– «Du skal ikke være med på et rekrutteringsprosjekt hvis du ikke vil eller kan jobbe der, det er jo innlysende at det ikke kommer til å funke hvis det strider mot din personlighet eller integritet».
– «Jeg har så lyst på jobben, eller arbeidsoppgavene …»
– «Hører du ikke selv hvor dumt det høres ut?»
– «Dumt?»
– «Dumt».
– «Jeg tror jeg kunne gjort dette bra», fortsatte hun.
– «Dette er oppgaver som jeg kan og som jeg har lyst til å jobbe videre med … jeg er flink til dette».
– «Vet du», begynte.
– «Hvem skal du jobbe for?»
– «Tenker du på hvilket selskap det er?»
– «Det spiller egentlig ikke noen rolle hvilket selskap det er, men jeg ser jo at det er en logo på arket som du har foran deg … det er ikke det som er poenget, men det virker som om du gir inntrykk av at du bare skal jobbe for deg selv … hvis du ikke kan identifisere deg med selskapet så kan du heller ikke klare å jobbe der».
– «Det er et anerkjent selskap …»
– «Er det?»
– «Ja, er det ikke det?»
– «Det kommer an på øyet som ser», svarte jeg.
– «Jeg kan for eksempel ikke tenke meg å jobbe der, og det henger mest sammen med at jeg ikke er så begeistret for oljeboring og hvordan dette selskapet ødelegger naturen».
– «Det er jo et anerkjent selskap, de er jo ledende … et av de mest kjente … ja, de er jo store og sånt og det er mange som vet hvem de er …»
– «Er det sånne ting som styrer karrieren din?»
Hun svarte ikke.
Jeg tolket stillheten som et svar.
– «Hvis jeg jobber der … ja, for eksempel i et par år, da tror jeg at det kan være bra for mine videre muligheter et annet sted … hva mener du?»
– «Nei».
– «Nei?»
– «Dette er hva jeg kaller CV-pynting, noe av det som jeg pleier å snakke om i en intervjusituasjon hvor det er overgangene mellom de ulike arbeidsforholdene som er interessante, og da ønsker jeg et svar som skal verifisere et visst verdigrunnlag … en jobb som bare er en jobb for at det skal se bra ut er ikke bra … du må være klar over at mange av de store selskapene har en tendens til å sette skylapper på sine ansatte, jeg ser gang på gang hvordan unge mennesker med gull i selvsikkerhet er så overbevist om at de kan klare alt men tenker ikke på at de ikke kan ta med seg alle støttefunksjonene som de har blitt vant til, jeg ser til og med noen som sender henvendelsene sine fra jobbmailen sin i tro på at det gir kred med en fin adresse … ha, kan du tenke deg … men for all del, det finnes nok av de som lar seg blende av dette fjaset».
– «Jeg er arbeidsledig», fortsatte hun.
– «Jeg fikk sluttpakke og den tikker ut til sommeren, har kanskje ikke vært så aktiv som jeg burde …»
– «Nei», smilte jeg.
– «Det blir som regel sånn … ferie og fritid og troen på at det er fort gjort å få ny jobb … hvis du tenker deg at et gjennomsnittlig rekrutteringsprosjekt tar noen måneder, så skjønner du at tiden går fortere enn man tror».
– «Skjønner det, men det er litt for sent … nå er jeg snart arbeidsledig».
– «Du har jo vært arbeidsledig en stund allerede, da … du er jo arbeidsledig selv om du har sluttpakke».
– «Ja …»
– «Ja».
Det ble en ny stillhet.
Jeg tror hun tenkte.
– «Jeg syns du skal fortsette med å være arbeidsledig», fortsatte jeg.
– «Hva er det for et tips, liksom?»
– «Tror det er det beste tipset du kan få», smilte jeg.
– «Bruk tiden smart på å finne deg noe som du kan trives med, kanskje du til og med skal gjøre noe med søkekriteriene dine på Finn eller hvor du leter … bruk fritekstsøk og ikke se etter store overskrifter og pene bilder … »

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s