Historien om Kjell

Keiserens nye klær frister dessverre hver gang, det er fremdeles ingen som har sett dem, men de fleste har hørt hvor bra de er, det er konsulentene som sier det og de tar for godt betalt til at de kan ignoreres. Akkurat som de fleste «moderne» retarderte hyper, er keiserens klær også uten substans. Slike ikke-verktøy (for de virker ikke, netto) har dessverre også forlengst inntatt det private miljø, men da gjerne i større konserner. Det handler om at de som styrer er for langt unna de reelle oppgavene idet de *plutselig* finner ut hva løsningen på de oppgavene de aldri utfører bør være, gjerne gjennom et kurs på et eller annet høyfjellshotell som ledere fra nabobedriften har vært på. Isteden for å løfte opp spaden og begynne å spa, for jordhaugen er der, og de vet hva som må gjøres for at den skal komme på plass der den hører hjemme, så blir slik nedverdigelse av administratorens intelligens for mye å bære, og isteden bruker man intellektuell energi på å dikedere seg frem til en mer effektiv metode å spa jordhaugen på plass.

Før hadde man en vaktmester eller liknende som gjerne het «Kjell». Han hadde fritt spillerom til å skru inn en ny lyspære, fylle i litt asfalt der hvor det var blitt et hull eller male et gjerde som var glissent. Han hadde også en forbrukskonto som han kunne bruke av, uten å først måtte planlegge og dokumentere behovet for at det faktisk kunne trenges noen vedlikeholdsmidler en gang i blant.

Forskjellen på nå og da er bare at man tror man vet bedre på forhånd hva slags utgifter man får, og så har man noen å skylde på dersom de planlagte oppgavene ikke stemmer med sluttresultatet ved årets ende. I dag må Kjell’s mellomleder bevise for sine ledere og deres ledere at Kjell skifter lyspæren på en mest mulig effektiv måte, slik at man bruker minst mulig tid og penger. For å få til det har man ansatt minst en økonom, en vedlikeholdsleder og deres støtteapparat.
Før var det bare «Kjell».
Når oppgavene hans ikke stemmer overens med det som var planlagt et halvt år tidligere, så blir Kjell sagt opp, fordi man «nå dessverre ser et behov for å harmonisere tjenesteomfanget med kapitaltilgangen«, og så trekker man inn et selskap som kan skaffe ny jobb til Kjell i et nabofirma som enda ikke har blitt korrumpert av moderne målstyringsstrategier.
I tillegg har man laget et utvidet regelverk som skal forhindre at slike feil kan skje igjen.
For å få til det har man ansatt en jurist, og enda en sekretær.

Gjeninnsett «Kjell», gi ham tilbake forbrukskontoen, spark lederne og administratorene hans, brenn de idiotiske regelverkene og la ham heller gjøre en feil eller to i løpet av året!
Så kommer jordhaugen på plass, lyspæren blir skiftet, veien blir tettet og gjerdet blir malt …

Dette er en tekst som nylig ble publisert på et fagfora for flinke mennesker som jobber med spennende ting, – initiert av mange tekster og påfølgende debatt fra de som har fått øynene opp for realkompetanse og vissheten om at det har blitt litt for mange mennesker som er mer opptatt av å måle hverandre og forvalte monopolpenger. Teksten er opprinnelig skrevet av en hyggelig fyr som heter Harald, gjesteblogger på mine sider for en god stund siden, en bra mann som tør å dele tankene sine og de er det ikke mange av i dag.
Dessverre.

Her er SCORPIONS med «Wind of Change»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s