Emballasje og frakt

Jeg fikk et spørsmål fra en fyr her om dagen om det var vanlig å bruke Twitter i jobbsøk.
Jeg spurte hva han mente med «vanlig», men da kom han litt ut av det.
– «Twitter er ikke noe annet enn en kommunikasjonsform», begynte jeg.
– «Det spiller ingen rolle hva du bruker, bare du kommer fram».
– «Jeg leste om en som fikk jobb gjennom Twitter», fortsatte han.
– «Sikkert», svarte jeg og trakk på skuldrene.
– «Noen får jobb gjennom Facebook, også … andre får jobb gjennom en onkel eller en tante eller en nabo eller ved å rope høyt i skogen … hvor leste du dette?»
– «Det … var en sånt karrieretips fra et bemanningsselskap, en eller annen undersøkelse».
– «Ja», nikket jeg.
– «Det er en del av dem … karrieretips og bemanningsbransjen er for øvrig en dårlig match, her er det stort sett produktselgere som ikke løfter på rævva hvis det ikke gir utslag på bonusutbetalingen deres … og yngleplass for nyutdannede masterspirer … jeg er sikker på at hvis du kopiere noe av denne teksten inn i søkefeltet på google så kommer det fram x antall sider som har publisert akkurat det samme … det er jo ganske paradoksalt når bemanningsbransjen med sine verktøy og maler kommer med alternative rekrutteringsforslag og får seg til å vise til forskning og undersøkelser for å forsøke å legitimere at de vet hva de skriver om … nei, fokuser på innholdet, du … det er det eneste som betyr noe».

Jeg treffer en del seriøse jobbsøkere som forteller at de er ganske lei av alle disse formaningene som bare skaper fuzz og fjas, spesielt når det dreier seg om uttalelser fra de som ser sitt snitt til å forherlige sin egen virksomhet ved å skrive oppskrifter i kokebokstil som handler om alt fra hvordan man skal kle seg, hilse, se folk i øya og vise fram en god CV med et endelig mål om å «vinne» intervjuet og «konkurransen» om drømmejobben. De fleste av dem er rimelig aktive på sosiale medier hvor de publiserer en drøss med klikkeforespørsler gjennom tekster som underbygger en del av disse «magiske tingene» som preger et rekrutteringsprosjekt.
– Hva er ditt beste tips for å skille deg ut i jobbsøkerbunken?
– Hva er det vanskeligste spørsmålet du har fått i et intervju?
– Dette er søknadstabbene!
Du har sikkert sett flere eksempler på noen av disse signalforsterkerne for tvangstanker og «valgte sannheter» som får jobbsøkere til å flytte fokus fra det eneste som virkelig betyr noe – dem selv og deres egen sanne historie.

Jeg oppfordrer til å bruke alle kanaler, men legger selvfølgelig til at du skal bruke kanaler som er tilpasset bransjen som du skal jobbe innenfor. Det virker som om en del av de som får seg til å publisere det meste av dette er mer opptatt av å vise seg fram enn å tenke tanken på at det sitter noen i den andre enden som ikke har forutsetninger eller muligheter til å suge til seg noe av dette.

Det eneste som betyr noe er innholdet i pakka.
Emballasje og frakt er uvesentlig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s