Moments in Love

Jeg var på konsert i helgen, lukket arrangement med en relativt kjent gjeng, – men hva faen er det med alle disse som på død og liv må dra opp telefonen og filme i stedet for å nyte øyeblikket?
Er det virkelig noen som ber inn til filmkveld hvor de sitter og skryter av å ha vært med på noe som andre drømmer om hvor de viser dirrende bilder, dårlig lyd og lys, eller som tror at de får kred for å publisere flimmer på youtube?

Og hva er det med mennesker som ikke lenger kan møtes for en kopp kaffe uten å ta bilde og fortelle til hele verden at de har truffet hverandre for en god prat og en kopp kaffe?
Spise mat uten at man trenger å ta bilde av den først?
Ringe 113 før man filmer skadeomfanget?

Dagens høyepunkt, – jeg er på Ullevål Sykehus og ser en liten gutt som sitter på fanget til moren sin når det dukker opp to fantastiske mennesker som klarer å skape noen magiske øyeblikk og pusterom i den krevende livssituasjonen som de befinner seg i.
– «Og så jeg som ikke har med meg telefonen min», sukket moren og kikket langt etter de to klovnene som danset og tullet og tøyset seg nedover korridoren.
– «Jeg fikk ikke filmet …»
Gutten så på henne.
Lenge.
– «Men vi er her, mamma … vi så det … du og jeg … det var vårt øyeblikk …»

7 kommentarer

 1. Enig, det er dette som ødelegger sosiale medier. Har en nabo som legger ut bilder flere ganger om dagen med alle menneskene han møter, tror han jobber med noe av det samme som deg.

  Det er verst i åpen sone, konserter som du skriver, kom i skade for å «dulte» borti en dame en gang på konsert så hun mistet telefonen i betongen, til pass for henne sa sidemannen.
  Og ulykkesteder, folk som drar opp telefonen og ikke for å ringe hjelp men for å filme, når er det man sitter og ser på sånt?

  Liker

 2. Tror det er ganske mange som stemmer for fotoforbud på konserter. Lurer på hva som rører seg i hodet på sånne som står og filmer, skal de liksom sitte i sofaen når de kommer hjem og gjenskape magiske øyeblikk fra en skjerm?

  Liker

 3. Det er sånne ting som fikk meg til å koble meg bort fra «sosiale medier». Trist med alle disse som ikke kan løfte på rompa uten å dokumentere sittemerkene sine.
  Æsj

  Liker

 4. Jeg har ofte tenkt det samme selv. Kan ikke riktig fatte og begripe alle som sitter å tukler med telefonen mens de omgås andre mennesker. Bra skrevet Morten.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s