Counting Stars

Jeg fikk en melding fra en dame her om dagen, hun skrev at hun hadde sett at jeg hadde vært inne på LinkedIn-profilen hennes og at det var spennende, hun skrev videre at hun ikke var i jobbsøkermodus men at hun likevel var interessert i å høre hva jeg hadde å komme med. Litt senere kom det en ny melding, denne gangen med vedlagt CV som ikke lignet nevneverdig på noe av det som var beskrevet i LinkedIn-profilen hennes.
Kan treffe deg på torsdag.
Etter to.

For det første, så husker jeg ikke hvorfor jeg hadde sett på profilen hennes. Jeg ser på en del LinkedIn-profiler i løpet av en dag, og har ikke brydd meg om å legge inn en sånn sperre på min egen profil som begrenser hva de andre ser når jeg har vært innom, ser ikke poenget med det og syns snarere at det er tåpelig at noen forsøker å gjemme seg bort på en arena som handler om relasjoner.
For det andre, så hadde hun en tam og dårlig profil med teit bilde og tåpelig tekst i tittelfeltet. Kanskje det er derfor jeg valgte å sjekke hva for en innbilsk person dette kunne være, men det er noe som det selvfølgelig er lettere å si i ettertid når jeg fikk meldingen hennes og ikke minst en CV som hadde gått rett i søpla hvis det virkelig hadde vært sånn at jeg hadde fattet interesse for noe av det som hun presenterte på LinkedIn.

Jeg valgte selvfølgelig å se på profilen hennes på nytt.
Hvem er dette, liksom.
Det var ingen ting som interesserte meg med profilen hennes, og hun har en ganske lang vei å gå hvis inntrykket mitt skulle forandre seg. Jeg valgte imidlertid å svare på meldingen hennes og skrev at hun ikke fremsto som interessant for noe av det som jeg jobber med. Deretter valgte jeg å kommentere at det ikke er så smart å presentere seg som en annen person på LinkedIn enn den man er i virkeligheten, som et tips fra en som bruker dette verktøyet ganske flittig når jeg ser etter mennesker som kan noe som kan brukes til noe eller når jeg ser verdien av å involvere noen for eventuelle fremtidige festligheter.

Jeg forventet ikke noe svar, men to timer senere kom det en melding hvor hun skrev en halv side om en eller annen masteroppgave, avsluttet med en sånn passe triumferende kommentar om at hun hadde klart å fange min oppmerksomhet. Jeg kommer sikkert til å bruke henne som et eksempel på et kurs eller foredrag, som en greie med hvordan man ikke skal gå fram hvis man ønsker å bli vurdert seriøst.
Jeg er fristet til å spørre hvor man lærer sånt som dette.
Og hvorfor.
Kanskje det har en sammenheng med økende framvekst av husmødre med brevkurs i coaching som messer i alle kanaler om viktigheten av å være frempå?

Jeg vet at det finnes noen som tror at man plutselig befinner seg i et rekrutteringsprosjekt når «en som meg» tilfeldigvis ser i deres retning, man tror at det bare er å forberede seg på ny jobb og høyere lønn, det er lett å føle seg smigret fordi man opplever at noen skaper et slags motivasjonsrom.
Det er feil.
En eventuell «prosess» vil uansett fortone seg som en hvilken som helst annen prosess med kartlegging av personlig egnethet og de tingene der. Dyktige mennesker vet at alle rekrutteringsprosjekter lever sitt eget liv med kunnskap som verifiseres og verdsettes i et her og nå-perspektiv, – kanskje det beste argumentet mot de som forherliger sjablongpunching i CV-baser …

Jeg ser også en fremvekst av de som ikke vil utvide nettverket sitt med mennesker som de ikke kjenner, som om det finnes noen som har en slags frykt for morgendagens aktiviteter og bekjentskaper?
Jeg skriver alltid en personlig og dedikert invitasjon hvor jeg åpner min intensjon for kontakt, og har til og med fått høre at det finnes noen som ikke tør å vise at de er linket mot «sånne som meg» …
Nei takk.
Jeg er ikke interessert i ny jobb.
Jeg kjenner deg ikke.
Dessuten er jeg «venn» med sjefen.
Ehh …

Anbefalt tekst:
Nettverksfeil

2 kommentarer

  1. Takk :-) Sjekka LinkedIn-profilen. Min. Stemmer sånn ca med CV’n. Selv om jeg ikke har brevkurs i coaching. Men det hjelper kanskje at et av kursene til mastergraden het coaching?

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s