… og alt dette andre

Jeg var innom en tiltaksarrangør i dag og snakket om disse tingene som jeg liker å snakke om, – alle disse tingene som handler om hvordan «sånne som meg» tenker og hvordan konkurrentene mine tenker, bruk av nettverk og et par av de andre overskriftene. Jeg fikk en invitasjon fra en veileder som hadde en stor plenumsbestilling av jobbsøkerboken, hun spurte om jeg kunne snakke litt om boken og alt dette andre.
Selvfølgelig.
Jeg har ikke kommet ordentlig i gang med det nye året enda, og har en del åpninger.

De som følger med på mine sider, de som har vært på kurs eller foredrag eller lest boken min, vet at jeg harselerer litt med noen av disse virksomhetene, eller menneskene som jobber der, på den samme måten som jeg retter noen satiriske blikk mot egen bransje, eller menneskene som jobber der, – for det er jo det som det handler om.
Menneskene som jobber der, mener jeg.
Jeg benyttet selvfølgelig anledningen til å … * kremt * … si noe om dette, også.
Seriøse jobbsøkere fortjener å få vite at veien tilbake til arbeidslivet handler om mye mer enn en skreddersydd søknad på en side og en CV på to, uten hull og med bilde, for ikke å snakke om alle disse tåpelige tipsene om hvordan man kan «vinne» intervjuet og «konkurransen» om drømmejobben.
Seriøse jobbsøkere vet at det handler om historiefortelling mot en dedikert målgruppe.
Det er det jeg snakker mest om.
Det handler ikke om å få kursbevis eller studiepoeng og gode karakterer på jobbsøkerskolen.

Den første fasen i en seriøs jobbsøkerprosess handler om en slags form for realitetsorientering hvor du må finne svarene på hvem du er, hva du kan og hvor du vil. Deretter må du finne ut hva du skal gjøre og hvordan du skal gjøre det, hvem du kan snakke med og hvorfor du mener at det er lurt å snakke med akkurat dem.

Det finnes en del «coacher» som mener at det handler om å gutse og stå på og kline til og gjerne gjøre litt mer enn det. Jeg syns at det meste av dette er tull og tøys, og strekker den litt lenger med min mening om at det ikke er håp for alle og at det ikke er alle som kan bli hva dem vil. Jeg vet at det finnes en del mennesker som syns at det er en påstand som høres ganske rå og brutal ut, men virkeligheten er faktisk ganske rå og brutal. Det er derfor jeg sier at det kan være lurt å legge inn en brems, ta en fot i bakken og kanskje en kaffekopp hvor du følger opp med å spørre deg selv om det faktisk er mulig. Husk at summen av alt dette ikke bare handler om muligheter og omstendigheter, men også forutsetninger og begrensninger.
Deretter kommer «alt dette andre» …

Jobbsøk og rekruttering er ikke hokus pokus. De som viser at de mener det, og de er det ganske mange av, er sånne som er interessert i å forherlige sin egen virksomhet for å tjene penger på deg og ditt.

Vær deg selv.
Hvis det ikke er godt nok til å få jobben, så skal du være glad til …

Jeg minner for øvrig om januarsalget, – boken selges for «tilnærmet selvkost» + gratis frakt

Du får DREAM POLICE med «Hot Legs» … bare fordi du fortjener det :)

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s