The Word Girl

Jeg snakket med en hyggelig jente her om dagen som er veldig glad i å skrive og veldig god til å skrive, oppfatter seg som rimelig aktiv på ulike fagfora gjennom sosiale medier og fortalte at hun med tiden hadde blitt ganske lett å google.
Det er bra.
Hun kunne fortelle at hun hadde truffet en fyr på et intervju som fortalte at han mente hun misoppfattet dette som handler om integritet.
Da ble hun litt satt ut.
Det var sånn hun sa det.
Hun ble litt satt ut.
Hun fikk høre at hun ikke burde være så personlig og eksponere seg selv så mye som hun gjorde.
– «Hva faen er det?»
– «Ja», smilte jeg.
– «Hva faen er det …»
– «Vet du hva han sa?»
– «Fortell».
– «Han sa at jeg skøyt meg selv i foten … sier han som satt med pistolen mot egen tinning … faen for en dust, da fikk jeg lyst til å reise meg opp og gå, men det var som om det var noe som holdt meg igjen … her sitter jeg i et intervju, ikke sant … de ser etter en kommunikasjonssjef med sterk personlig integritet og som tør å være synlig på sosiale medier og være den som tar litt plass … som en slags lynavleder … det er i hvert fall det som ble fortalt når de ringte meg og ville ha meg inn til en prat om denne … hvordan var det de sa det … spennende muligheten … hva gir du meg?»
– «De likte ikke trynet ditt», smilte jeg.
– «Hva?»
– «De likte ikke trynet ditt … enten det eller så passet du ikke inn i sjablongen deres, det trenger ikke å være en vanskeligere forklaring enn som så … fint å få dette bekreftet før dere ruller ut alt det andre, syns du ikke?»
– «That’s it?»
– «That’s it …»
– «Men … men hva med integritet …»
– «Den kommer fram nå», smilte jeg.
– «Sett deg ned og skriv om det … fortsett å skrive … husk at noe som eventuelt ekskluderer deg hos noen vil inkluderere deg hos andre … du skal ikke misbruke denne ved å tro at du kan gå inn i en rolle hvor du må forsvare deg eller argumentere deg inn i noe som du innerst inne vet blir feil … og det har du tross alt fått bekreftet av dette mennesket som har gitt seg selv og sitt et dårlig førsteinntrykk … søk en annen jobb».
– «Jeg søkte ikke, han ringte …»
– «Ja ja», smilte jeg.
– «Resultatet blir det samme».
– «Han tar feil …»
– «Sier hvem?»
– «Han ga meg ikke anledning til å … ja, jeg mener i hvert fall at han tar feil».
– «Han mener ikke det samme som deg, og det må du akseptere … kanskje han fant på noe for å slippe å si det han egentlig hadde lyst til å si, det går ut på det samme … noen sier ingenting og sender en mail etter fire uker hvor de forteller hvor mange gode kandidater de har snakket med og at de har valgt en annen … husk at integritet i denne sammenhengen ikke nødvendigvis er like sammenlignbart som etikk og verdisyn … sånn er det bare».

Personlig integritet er et uttrykk for hvor prinsippfast man er, hvor mye man står på sine meninger, og om man handler etter sin overbevisning. Det er et begrep som gjerne brukes som antonym til hykleri og skinnhellighet.
Wikipedia, den frie encyklopedi

2 kommentarer

  1. «Etikk er den norm som et individs vilje legger til grunn for sine ord og handlinger.»wikipedia
    For meg heng personlig integritet og etikk i hop :)

    Tvi tvi med rett jobb til dama her!

    Marieklem

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s