DET UNIKE JOBBSØKERKURSET

Hvis du ikke finner noen som vil leke med deg, så får du finne på noe selv. Tenk som så at de andre, de som ikke vil være med på leken, ikke vet hvor mye moro de går glipp av …
På den annen side, så er det fint å kjede seg litt, det skaper tid for refleksjon som har en tendens til å lede fram til ett eller annet initiativ. Jeg er nesten fristet til å påstå at det kan være sunt å kjede seg litt, og opplever at dette er en slags tilstand som er i ferd med å dø ut siden de fleste forventer at det skal skje noe hele tiden.
Alt skal organiseres.
Alt skal tilrettelegges.
Alt dette som egentlig spinner ut fra tankene til en som en eller annen gang satt og kjedet seg litt.
Skjønner du?

Nå har jeg blitt godt kjent med en fyr som kan tenke seg å være med på leken, han heter Erik og har tenkt på mye av det samme som meg, det er sånn vi begynte å tenke sammen i stedet for at han skulle sitte der og tenke på sitt og jeg skulle sitte her og tenke på mitt.

De som følger med på hva jeg skriver og hvilke spor jeg legger bak meg, har allerede fanget opp at vi straks skal i gang med det som vi kaller «Det Unike Jobbsøkerkurset».
Wow, tenker du.
Det var da en dristig tittel.
Vi syns ikke det.
Vi vet hva som finnes der ute og vet hva som kanskje ikke fungerer like godt for en masse som har lett for å bli stigmatisert med formaninger om hva som er riktig og galt, noen ganger og litt for ofte av mennesker som aldri har satt beina sine i arbeidslivet og som ikke kan skilte med erfaring fra den beste skolen av dem alle:
Livets skole.

Det første kurset ble utsolgt før vi visste ordet av det, – kursplasser som kun er «solgt» som en følge av våre egne tekster rundt et fag som vi begge er veldig glad i.
Wow, tenker du.
Wow, tenker vi.

Dette er kurset for deg som sliter litt med å finne veien gjennom jobbsøkerjungelen eller som ønsker å finne noen noen nye steder som kanskje er litt bedre enn der du befiner deg i dag.

Dette er kurset for deg som mangler de siste bitene, du som trenger det lille ekstra fra oss som vet hva som skjer gjennom hele jobbsøkerprosessen, mekanismene og tilfeldighetene og omstendighetene og hele pakka. Det er ikke her du lærer å skreddersy en søknad for å tilpasse deg en dårlig stillingsannonse eller hvordan du skal skvise mest mulig tåpelig tekst inn i en CV på to sider, for å si det sånn.
Jo, vi kommer selvfølgelig inn på noe av det også, men vi bruker mest tid på det som det egentlig handler mest om – det som du kanskje ikke er klar over siden det er en grunn til at du ikke finner veien.

Dette er kurset for deg som innrømmer at det kan være greit med et tupp i rævva og som vet at du trenger det så mye at du er villig til å betale for det.
Litt på kanten, men du skjønner sikkert hva jeg mener …

Dette er ikke kurset for deg som tror at du får studiepoeng og sertifiseringer, du som tvinger deg ned på første rad og som er mer opptatt av å skrive ned alt du hører for å dokumentere din egen tilstedeværelse. Dette er heller ikke så veldig givende for de som glemmer at det er dem selv som har eierskap i sin egen prosess og som tror at de vil få en formel eller en oppskrift i fanget som sikrer dem drømmejobben i den andre enden.

Det handler ikke om hva som er riktig eller galt, siden vi vet at det ikke er noe som er riktig eller galt – noe som er litt vanskelig å skjønne for sosionomer og spinninginstruktører som tror at de drifter jobbsøkerkurs med å lese fra gamle tekster om antrekk og håndtrykk og mye annet vås, de som er mest opptatt av regler og retningslinjer og merkelige myter og oppfatninger som underbygger tvangstanker og valgte sannheter.

Dette er en arena for flinke folk som ønsker tilgang til et stort nettverk av alternative muligheter i tråd med forutsetninger og muligheter og hjelp til å korrigere eventuelle utfordringer og begrensninger, de som trenger den siste og avgjørende brikken som bekrefter hva det egentlig betyr å være kvalifisert.

Dette er en arena på jobbsøkerens premisser og det er jo det som er hele poenget, – en modell som bryter ned noe av denne bunnløse frykten som hindrer deres bevegelser på de riktige feltene i møter med sin største utfordrer: Virkeligheten.

Seriøse jobbsøkere fortjener litt mer, og vi gleder oss til å samle en motivert gjeng til gruppebasert undervisning som stimulerer til høy aktivitet. Kurset går over 3 seanser (17:00-21:00) pluss 1:1 –
totalt 14 timer fylt opp med gode tips på veien mot ny jobb.

(Vi dekker i første omgang Oslo og Stavanger, kanskje vi kan være villige til å strekke oss lenger …)

Hvis du vil vite mer om dette eller vet innerst inne at du egentlig vet nok, så kan du melde din interesse ved å sende meg en epost: morten at karriereverkstedet.no

BE YOURSELF – DON’T BE JUST ANOTHER BRICK IN THE WALL
– jeg lar originalen ligge og gir deg et godt alternativ …

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s