Noen ord fra karrieresamlingen

Jeg var på en sånn karrieresamlig i helgen hvor det var mange mennesker som snakket varmt om det ene etter det andre om jobbsøkertips og tester og intervjuteknikker og mye annet som en stakkars student ikke har peiling på når han eller hun skal gjøre seg klar for overgangen mellom skole og arbeidsliv.
Eller vent, – det blir jo litt feil å si at de ikke har peiling, de fleste av de som jeg treffer har sine tanker om hva de tror at de kan og hvordan de kan tenke seg å bruke noe av det som de tror de kan. Det er bare det at det finnes så utrolig mange «eksperter» og «rådgivere» der ute som gjør det så veldig mye vanskeligere enn det virkelig er med sine formaninger om hva som er riktig eller galt.
Jeg går så langt som å si til studentene at de skal blåse i alt de har hørt.
Finn din greie.
Alle jobbsøkere må likevel være klar over at de av og til og litt for ofte er nødt til å foreta en del tilpasninger, og det er ikke med så rent lite tristhet at jeg ofte må melde at flinke folk må legge seg på ryggen for mennesker som egentlig burde jobbet med noe helt annet, mennesker som tror og håper at kunnskapsløshet kan skjules med verktøy.
Sånn er det bare.
Deal or No Deal.

Jeg er kjent for å være rimelig spontan og pragmatisk, og helt på tampen av denne karrieresamlingen fikk jeg spørsmål fra podiet om jeg hadde lyst til å si noen ord for å runde av hele greia. Helt greit, jeg er jo et scenedyr og fikk straks et flashback til en episode for ikke så lenge siden, tror det var i desember, spiller ingen rolle, jeg sto på podiet og benyttet anledningen til å snakke om de tingene som en jobbsøkerprosess egentlig burde handle om men som den alt for ofte ikke handler om fordi den drives av mennesker som er mer opptatt av prosess enn resultat.
Sjekk denne: Spontane ord fra podiet – det handler om oss og ingen andre.

Anyways, jeg gikk opp på podiet og så at de fleste menneskene i salen var opptatt med å pakke sammen tingene sine, det var med andre ord ikke plass til så mye annet enn refrenget.
– «Jobbsøk handler om en ting», begynte jeg og la inn denne lille kunstpausen som fikk tusen øyne til å lyse.
– «Jobbsøk handler om å formidle hvorfor du bør oppfattes som riktig til rollen …»
Nå skal det sies at det satt smarte folk i salen, så spørsmålet måtte komme.
– «Hvordan?»

Det blir det samme hver gang.
Stort sett.
Jeg vet svaret på hvorfor dette spørsmålet kommer, og det henger sammen med alle disse som jeg nevner innledningsvis, mennesker som utnytter andres fornedrelse ved å forherlige seg selv og sitt.
Litt drøy, kanskje.
Litt på kanten.
Greit nok, det var sent på dagen og lukten av pizza og fornemmelsen av kald pils påvirket mulighetene til videre debatt.

Forsettelsen vil følge gjennom det unike jobbsøkerkurset.
Legg merke til at jeg har lagt inn en ny fane på toppen av siden, – du må gjerne spre det glade budskapet …

Anbefalt tekst:
Overgangen fra student til jobbsøker

Med ønske om en riktig god uke, –
– Morten Besshø // Guide og Stifinner

Du får klassiske toner fra U2 – «Pride (in the Name of Love)»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s