Tainted Love

I den evigvarende serien med «tåpelige karrieretips» har jeg kommet over denne teksten fra Aftenposten:
– «Jeg lurer på hva jeg bør spørre om på jobbintervjuet – har opplevd at intervjueren spør om jeg lurer på noe, og da blir jeg veldig usikker …»

Jeg er nesten fristet til å spørre om «jobbekspertene» i Aftenposten sitter og konstruerer tåpelige tekster eller hva det er som får dem til å publisere noe som dette.
Er det småunger som leser karrieresidene til Aftenposten?
Jeg er selvfølgelig klar over at kandidatmarkedet renner over av jyplinger som driter i buksa så snart de beveger seg utenfor skolebygningen og blir utfordret av de som minner dem på at papirkunnskap er mindre verdt enn monopolpenger på studentkroa.
Jeg tror likevel ikke at det er derfor det finnes så mange av disse tåpelige tekstene.
Jeg tror det er noe annet.

Jeg traff en jente i helgen som hadde sunket mye dypere enn vedkommende som har punchet inn spørsmålet til «jobbekspertene» i Aftenposten, jeg hadde sittet og jattet litt mens jeg ventet på en kompis og hørte hvordan hun snakket veldig varmt om den høye utdannelsen sin, varmt og varmt, hun hadde i hvert fall veldig varm pust og det sier kanskje litt om hvor nærme hun satt der hun messet om sine opplevelser med alle de som ikke forstod seg på henne.
– «Kan du tenke deg», sukket hun.
– «Det er ingen som forstår meg … meg … kan du skjønne det?»

Det verste er at jenta ikke var full en gang, det var ikke så mye annet å skylde på enn at det rett og slett ikke var noen hjemme i hodet hennes. Hun var riktignok utrolig høy på seg selv, men nå er det jo dessverre slik at sånne får lov til å ferdes fritt selv om de kunne ha godt av litt kvalifisert kvalitetstid på glattcella med noen som kunne fylle hodene deres med noe annet enn rosa sukkerspinn.
Ikke var hun blond, heller …
Hun hadde ramset opp en lederutdannelse fra BI og en dobbel master i fnis og fnas og det var da jeg hadde sett mitt snitt til å spille inn en kort kommentar om at det var rart at hun ikke fikk seg en jobb. Hun trodde først at hun hadde funnet en alliert, men det var før jeg viste mitt sanne ansikt med å vise til de tåpelige tekstene i dårlige stillingsannonser som kunne vært speilbilder av puggekunnskapen hennes.

Don’t touch me please
I cannot stand the way you tease

Jeg hadde kommet inn tidsnok til å overhøre hennes nedlatenhet i forhold til de som hun oppfattet som skoletapere og dropouts, nå hadde jeg kommet dit hvor det var på tide å spørre hvem som var den virkelige skoletaperen, – de som vet hvem de er og som skjønner hvor de er og som skjønner at dette er et sted som de ikke vil være eller de som hverken vet hvem de er eller hvor de er eller hvorfor de i det hele tatt befinner seg der de er. Jeg heier på førstnevnte og er sikker på at de som konstruerer tåpelige spørsmål til «jobbeksperter» i Aftenposten og andre fora ikke hører hjemme blant disse.

Og du, – hvis du føler deg pinlig berørt av noe av dette så bør du seriøst vurdere en tanke på jobbsøkerkurset som beskrives i egen fane på toppen av denne siden. Vi er såpass greie mot deg at vi ikke kommer til å bruke noe av dette mot deg, men vil i stedet lære deg teknikker som får deg til å skjønne hvordan du kan dra fordel av det.

Med ønske om en fin uke, – du får MARYLIN MANSON med «Tainted Love»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s