Du som ser verdien av å dele godbitene

Jeg har tidligere gått ut og bedt om innspill til gode historier rundt kandidatopplevelser fra jobbsøkere og deres erfaringer sånn generelt, – resultatet er stor respons til glede for meg og mine lesere og til flinke studenter som får gode grunnlagsdata til oppgavene sine. Nå går jeg ut på nytt og denne gangen ønsker jeg innspill fra virksomheter som vil dele sine historier fra egne rekrutteringsprosjekter som har toppet seg med en stjernekandidat som kan vise til et hull som arbeidsledig, – ikke minst med vissheten om at man ansetter noen på grunn av og ikke til tross for.
De som ikke skjønner den, kan slenge seg i veggen og klikke seg videre til noe annet …

Bare sånn for ordens skyld, – jeg bruker sjelden et begrep som «hull» og syns at det er latterlig at det fortsatt finnes rekrutteringsmennesker eller veiledere og rådgivere som fokuserer på det. Jeg oppfordrer jobbsøkere til å vekke vedkommende på den andre siden av rekrutteringsprosessen til live ved å fortelle at det er deres eget hull (les: deres egen utfordring) med tanke på at man ansettes på bakgrunn av å kunne noe som kan brukes til noe i et «her og nå-perspektiv» i tillegg til å være en figur som passer inn i hele pakka til arbeidsforholdet. Seriøse jobbsøkere klarer å bringe dialogen tilbake til det som virkelig betyr noe, noe som for øvrig er hovedfokus på det unike jobbsøkerkurset som vi arrangerer.

Jeg vil høre fra de som forstår seg på dette og som kan bekrefte at det faktisk er mulig, ikke fordi de ser seg tvunget til å tilfedsstille tåpelig tekst fra egen personalhåndbok om mangfold og åpenhet og inkludering og hva man ikke finner på å kalle det, heller ikke fra de som har kjøpt inn et «tilfelle» fra sosionomer som kler seg ut som jobbkonsulenter med varme vyer om praksisplasser som ikke er noe annet enn fargespill på excel-ark, ei heller fra sånne som jakter desperate dekker av CSR i tråd med verdigrunnlaget sitt, – gi meg en historie hvor dere har ansatt et menneske med rot i virkeligheten.

Mediene renner over med tekster fra sånne som krabber over målstreken på tross av tall og symboler og farger og andre uromomenter, som om de elsker å hive bensin på et bål av tvangstanker og valgte sannheter.
Jeg vil at flere skal si, – arbeidsledig so what?
Det betyr egentlig bare en ting, og det er åpenhet i forhold til nye og spennende muligheter.
Reinkarnasjon.
Kall det hva du vil.
Ja, jeg vet at det også betyr mas og pes og styr og stell – jeg treffer en del mennesker som griner av fortvilelse i stolen på den andre siden av bordet mitt – men det er ikke der fokuset skal ligge.
Da kan man like så godt grave seg ned …

Du som sitter og leser denne teksten, du som valgte å ikke klikke deg videre til noe annet ved det første avsnittet og som tror at du kan ha en historie som ligner på noe av det som jeg ønsker å skrive om, kan faktisk være en som mister jobben din til helgen.
God påske, liksom …
Du kan bli «en av dem» før du vet ordet av det, og jeg er rimelig sikker på at du syns det kan være litt kult eller i hvert fall litt mindre kjipt hvis det kan være mulig å legge en demper på all denne negativiteten som summer i omgivelsene til en seriøs jobbsøker.

Teksten din vil for øvrig komme ut i et profesjonelt fagforum, ganske kjekt å vite hvis du ser potensialet for litt positiv publisitet – hmm … egentlig skrevet med visshet om at jeg egentlig ikke er så begeistret for sånne som kjøper seg kred selv om overskuddet i dette tilfellet går til en god sak og ikke til et konsulentselskap.

Anbefalte tekster:
Hedvig
Når tåka letter

Du får FAIRGROUND ATTRACTION med «Perfect» – rett og slett fordi du fortjener det

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s