Det er på tide å blåse liv i HR

Når man jobber med sånne ting som jeg jobber med, så treffer jeg en del mennesker.
Det sier seg selv.
Jeg har et ganske stort nettverk med flinke folk som signaliserer at de har lyst til å finne på noe annet å gjøre, – mennesker som jeg ikke nøler med å trekke inn i mine egne rekrutteringsprosjekter eller videreformidler til seriøse bedrifter som har åpninger som rimer med respektives tro og tanker for fremtiden.

Det var sånn vi snakket her om dagen, jeg fikk en henvendelse fra en hyggelig fyr som lurte på om jeg har tilgang på mennesker med erfaring og kunnskap fra HR. Jeg svarte ja, det er disse miljøene som jeg frekventerer oftest og disse menneskene som uoppfordret signaliserer at de vurderer å flytte på seg.
Han spurte om jeg visste hvorfor.
Jeg svarte ja og la til at jeg i hvert fall tror det, viste til at jeg treffer en del mennesker som støtter min påstand om at det er lov å håpe at HR i sin nåværende form er i ferd med å dø ut, flinke folk som ser seg lei av for mye fokus på prosesser og systemer og sjekklister her og der fra sånne som ikke skjønner hva det vil si å jobbe med mennesker og som tror at de klarer å ro seg i land med å tulle og tøyse på sommerfesten. Når jeg møter virksomheter med store HR-avdelinger, så blir jeg faktisk litt skeptisk, spesielt med tanke på at det viser seg at de fleste av disse har mer fokus på alt som er rundt enn det som er inni.
Skjønner du ikke den, så sier det mer om deg.
Han skjønte den.
Det var kanskje derfor vi snakket sammen i utgangspunktet.
Det kan virke som om dagens HR glemmer at det er noe som heter virksomhetsforståelse og vissheten om hvorfor ansatte møter opp på jobben for å gjøre det som det er forventet at de skal gjøre. Jeg skjønte hvor han ville og fortalte at jeg kjenner en del stjerner som har denne ubestemmelige X-faktoren som får HR til å funke på den måten som HR skal funke.
– «Yes», svarte han oppglødd.
– «Det er det jeg vil høre …»
Jeg la til at jeg til og med får henvendelser fra innsiden av HR-avdelinger som sitter og ønsker seg tilgang på mennesker som kan fortelle dem hva de skal gjøre, inntrykk som forsterkes når jeg spør dem rett ut på kundemøter om hvilke utfordringer de møter i arbeidshverdagen sin og hvorfor de sliter som de sliter.
Det er da signalene om konsulentbistand dukker opp.
Det skjer når vi begynner å snakke fag og hva faget egentlig handler om.
Det er samtidig da det begynner å bli litt skremmende, også med visshet om at det gir grunnlag til et nytt forretningsområde for min egen virksomhet og som fikk meg til å legge ut en ny snutt på den andre siden min, den som egentlig er den første og som handler om min egen virksomhet med beskrivelse av mine opprinnelige virksomhetsområder, den som sørger for at jeg faktisk kan skrive noe av det som du sitter og leser nå og som ikke er like satirisk og ironisk som denne siden, nesten som en slags bekreftelse på at jeg kan være seriøs selv om det er de tingene som jeg faktisk skriver om som tillater og legitimerer at jeg kan smelle litt med dørene.
HR Direct Sourcing.
Klikk på den blå puslespillbiten til høyre hvis du vil vite mer.

Det handler om noe så enkelt som at du skal vite hva du får og det er det litt for mange HR-mennesker som ikke skjønner seg på, som om det er en greie som det er litt for mange der ute som for lengst har sett verdien av å vanne ut.
Det er på tide å blåse liv i HR.
Det er sånn han sa det.
Det er sånn det blir butikk.
Det var min tur til å si «yes» og at det er sånne ting jeg liker å høre selv om jeg selvfølgelig så mitt snitt til å spørre hvorfor det fortsatt finnes virksomheter som ikke ser verdien av å ansette riktige hoder med en gang i stedet for å blåse bort mange kroner på de som skal komme inn og rydde opp …

På en dag som denne, får du THE B-52’s med «Love Shack»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s