Våroppryddingen har startet

Jeg pleier vanligvis ikke svare journalister som forsøker å skrive noe om arbeidsliv og karriere, men i dag har jeg gjort et unntak og svart på en henvendelse.
Det handler selvfølgelig om direktøren i NAV som har fått fyken og hva som skal skje videre.
Det er lov å håpe på et aldri så lite dragsug …

Jeg gleder meg til fortsettelsen av dette opprydingsarbeidet, og håper at det kan bli åpninger for å få inn mennesker med erfaring fra det virkelige arbeidslivet.

Jeg tror at godeste Robert Eriksson gjør lurt i å gnikke litt på førstelinjen, også. Det er de som sitter her som er virksomhetens ansikt utad og det er dette som defineres som produksjonssenteret deres. Ut med sosionomene og akademiaspirene og inn med mennesker som kjenner mekanismene i det virkelige arbeidslivet og dynamikk i kollegiale relasjoner. Jeg er sikker på at det finnes en del overtallige kabinansatte fra SAS og Norwegian eller andre servicenæringer som hadde fungert bedre enn sjablongslavene som sitter der i dag, flinke mennesker som forstår seg på andre mennesker og som skjønner hva som skal til når det dukker opp et menneske som har litt andre behov enn hva som får plass i en liten rubrikk på et A4-ark.

Snart kommer mediene til å publisere intervjuer med rekrutteringseksperter som tror at de har gode grunnlag for å mene noe om kandidater som passer inn i denne rollen, vent og se på tekster som kommer til å handle om alt som er rundt – betingelser og rammer og tull og tøys – og ikke svaret på «hvem» …

Jeg leser samtidig at VG etterlyser innspill fra de som er under 30 og som vil inn i arbeidslivet, men som ikke får den hjelpen de trenger fra NAV.
Jeg mener dette er en tåpelig vinkling.
Selv fra VG.
NAV har ikke kompetanse til å hjelpe mennesker inn i arbeidslivet, de er ikke en gang kjent med sine egne tiltak og svir av sjuhundre millioner kroner i året på forskjellige poster som de tror kan hjelpe jobbsøkere, – riktignok gamle tall fra 2012, men dog …
Tåpelig vinkling?
Ja, fordi det er en invitasjon som underbygger tvangstanker og valgte sannheter for de som forventer at «noen» skal fortelle dem hva de må gjøre for å løfte på rævva når det brenner på dass, de som griner i mediene og som ikke skjønner at det kanskje er dem selv det er noe i veien med når de hører på sånne som messer om hva som er riktig og galt i jobbsøkerprosesser og søker på firehundreogtrettifire jobber uten å komme på intervju.
– «Jeg er jo kvalifisert …»
Skjønner du?

Robert Eriksson kan kontakte meg når som helst, – jeg har feiekost og brekkjern og en rekke andre verktøy som kan komme godt med i det videre oppryddingsarbeidet.
Denne dugnaden er jeg gjerne med på …

Anbefalte tekster:
Velferd på svaberget
Messing om messer
Som en skramme eller et lite arr

Du får MASSIVE ATTACK med «Safe From Harm»

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s