Jobbsøkertips – sett filter på karrieretipsene!

Jeg kom over en dustetekst på E24 hvor to masterspirer får spalteplass for å underbygge egne tvangstanker. De snakker om viktigheten av å kurse seg for å bli gode på å selge seg inn på de beste arbeidsplassene. Teksten fortsetter med en fyr som fremstår som fagansvarlig og som får seg til å si at dagens BI-studenter kommer fra en helt annen tid og er mye mer bevisst sin egen verdi, en fyr som får seg til å si at han driller masterstudentene i hvordan de skal kapre drømmejobben.
De som følger med på mine sider vet hva som kommer i den neste linjen:
Grøss.
Jeg lurer på hvor de tar det fra og vet samtidig at dette kan oppfattes som fraser eller uskyldige talemåter, men tvilen får meg likevel til å legge inn en lite grøss til:
Grøss.
Dette er en tekst som får meg til å lure på hvorfor det finnes skoler som tilrettelegger for at elever kan utvikle falskhet og gale virkelighetsoppfatninger, en utvikling som selvfølgelig påvirker det meste av det som er rundt dem og i tillegg til en bekreftelse på at denne aktuelle skolen fremstår som en av de bedre på akkurat dette området.

– «Det er nervepirrende å være på intervju, så det er fint å få tips til hvordan man kan gjøre det bedre …»
Det er for øvrig de samme menneskene som snakker om at de vil bli ledere.
Klar for en til, folkens?
Grøss …
Poenget mitt er at seriøse jobbsøkertips vil eliminere myten om at en intervju er nervepirrende. Det handler om å være seg selv, og hvis det er nervepirrende så sier det ganske mye i seg selv …

– «Dagens studenter forventer mer i utgangspunktet … før måtte man bevise før man kunne kreve noe …»
Jeg blir rett og slett litt kvalm av å lese sånt, jeg.
Jeg velger likevel å fortsette med selvpiningen, tar en for laget om ikke annet og leser om en som forteller at han ikke vil ta den tradisjonelle veien med å søke på utlyste stillinger, en som legger til at han ikke har vært på noe «ordentlig» intervju med personlighetstester og lignende.
Han har høyere tanker om seg selv enn som så.
Det er sånn det står.
Han har høyere tanker om seg selv enn som så …
Jeg stiller meg i det hele tatt ganske tvilende til tekstforfatteren som får seg til å publisere dette, og nok en gang, – seriøse jobbsøkertips inkluderer hva som menes med et ordentlig intervju.
Seriøst.

Noe av det første jeg forteller deltagere på jobbsøkerkurs og karrieresamtaler og foredrag og andre steder hvor jeg treffer flinke folk som innerst inne bør vite at de klarer å tenke selv, er at de skal ignorere tåpelige tekster som dette.
Forsøke, i hvert fall.
Jeg vet at det ikke er så lett.
De er over alt, dustetekster som fyrer opp for tvangstanker og valgte sannheter som får noe som egentlig er veldig enkelt til å virke som uoverstigelige hinder. Og du, – hvis du er uenig i den påstanden så er det fordi du har lest for mange av disse tekstene og hørt på «råd» fra feil mennesker.
Anbefalt tekst:
Look Who’s Talking

Jobbsøking handler om en ting og det er å stå i rollen som historieforteller hvor du må formidle hvem du er og hva du kan brukes til.
Ganske enkelt, med andre ord.
Det er summen av alle dustetekstene som gjør det vanskelig for deg og som påvirker det meste av det som er rundt deg og jobbsøkerprosessene dine.
Tenk på den.
Tenk på deg selv.

Du får SHAGGY med «Boombastic» …

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s