Til Redd Barna

Jeg ble invitert til en lunsj i dag med med en dame som har mange planer for hvordan hun kan gjøre sine små greier for å gjøre verden til et litt bedre sted å være. Vi har blitt kjent gjennom nye medier og brenner for disse tingene som handler om flinke folk som ikke finner fram i arbeidsmarkedsjungelen. Vi har lyst til å samarbeide på en eller annen måte, og nå skulle vi snakke litt om veien videre.
Over en lunsj.
– «Fint sted tvers over gaten hvor jeg jobber», inviterte hun på telefonen i forrige uke.
– «Der går det an å skravle …»
Men så bestemte vi oss for å droppe lunsjen og bruke pengene på noe annet i stedet. Det bare skjedde sånn schmakk schmakk, jeg sto i døråpningen til kontoret hennes og ventet på at hun skulle taste ferdig en melding mens vi snakket løst og fast om bildene som viste seg på TV-skjermen i resepsjonen ved siden av.
– «Vet du hva», smilte hun.
– «Vi gjør vår første greie sammen … in this very moment … vi driter i lunsjen og gir et felles bidrag til de som trenger det mer enn oss».
Det var sånn hun sa det.
Rett på.
Jeg digger mennesker som er rett på.

Resten av møtet og hva vi snakket om videre blir sikkert grunnlag til en annen tekst som dukker opp senere, men poenget er ikke at vi ikke tok oss råd til denne lunsjen og ga vårt bidrag likevel, det handler mer om en greie som bekrefter hvor lite som skal «ofres» for at noen andre skal få det litt bedre.

Redd Barna arbeider for et samfunn der alle barns rett til overlevelse, beskyttelse, utvikling og deltakelse innfris i tråd med FNs Barnekonvensjon og andre menneskerettighetskonvensjoner.
Du kan lese mer om hva de gjør og hva du kan gjøre på deres nettsider.

Redd barna

– «Tenk fine tanker og gjør noe med dem …»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s