Sommerlektyre

Den ultimate jobbsøkerboken er i skrivende stund solgt i 4992 eksemplarer, – kun gjennom Print on Demand.
Jeg syns det er ganske bra.
Eller, det er jo egentlig dritbra!
Jeg sa til meg selv for lenge siden at jeg skulle finne på noe når salget passerer fem tusen. Jeg tror jeg sa noe som ligner på slippfesten min også, men det var jo lenge før jeg trodde at den ville selge noe i det hele tatt. Greia er at jeg ikke husker hva jeg sa, kommer sikkert på det, – hvis ikke så kan jeg komme på noe annet som det går an å finne på.

Til de av dere som fremdeles ikke kjenner til denne boken som til og med har en egen fane på toppen av denne siden, så er dette boken for seriøse jobbsøkere som vet at jobbsøkerprosesser inkluderer mye mer enn en søknad på en side og en CV på to og at det går an å forberede seg på å snakke om viktigere ting enn sine dårlige sider på et intervju. Dette er boken for deg som er lei akademisk pjatt fra «veiledere» som ikke kjenner mekanismene i det virkelige arbeidslivet eller dynamikk i kollegiale relasjoner, de som tror at det kan være mulig å pugge seg til en formel for hvordan man kan «vinne» intervjuet og «konkurransen» om drømmejobben.
Det er med andre ord en bok som tar seriøse jobbsøkere på alvor.

Det er vel snart ett år siden.
Det er moro når tiden flyr.
En helt annen ting er at det også er snart ett år siden jeg arrangerte en artig greie hvor jeg samlet ti jobbsøkere til en helgesamling på en øy i Oslofjorden. Nå er jeg straks klar for en ny samling, og den største forskjellen fra forrige gang er at jeg tror det er litt kaldere i vannet.

Det finnes kanskje noen som lurer på hvordan det går an å komprimere kursene på denne måten med tanke på at tradisjonelle opplegg driftes over flere uker med daglig oppmøte og kjernetid ni til tre.
Er det mulig?
Ja, alt er mulig for flinke folk som vet hva de holder på med.
Husk likevel at dette er opplegg som forutsetter aktivitet fra mennesker som velger selv at de vil være med og som selv er med på å bestemme hva de ønsker å få ut av det. Det handler jo like mye om bevisstgjøring og refleksjon og selvransankelse og en del andre ting som faktisk pleier å komme av seg selv når man får litt startgass og et tupp i rævva.

Og etter det, så er det vel sommerferie?
Og etter det, så vet jeg egentlig ikke …

Jo, det var dette med boktips, – du skal i hvert fall ikke lese selvhjelpslitteratur for det er noe som skaper bøss i hodet ditt. Jeg anbefaler en ordentlig bok, en skikkelig greie som handler om alt dette som like så godt kunne handlet om deg og det var vel på denne tiden i fjor at jeg listet opp Jan Kjærstad med «Forføreren» som en av de virkelig store.
Den bør du få med deg.
God sommer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s