Full pakke

Jeg har fått en melding fra en student som refererer til teksten min om naturale ytelser, – hun lurer på om det er mulig å komme til en eller annen enighet for både jobbsøkerkurs og jobbsøkerbok.
Mangler bare kaffepraten for å kunne kategoriseres som full pakke.
Hun skrev mye fint, viste til vranglære fra veiledere og tåpelige karrierehenvisninger for å teipe studentene fast i lesesalene, skoletrøtthet og en stor vilje til å komme seg ut i det virkelige livet.

Jeg tillater meg å klippe:
Alle snakker om å gå videre med en masterutdannelse, men hva skal jeg egentlig med det? Jeg ser at det er et krav i de fleste stillingsannonsene som retter seg mot mitt fagområde, men den eneste forklaringen som jeg klarer å komme på er at det sitter noen i den andre enden som har vært gjennom den samme kverna. Når jeg har lest en del av oppgavene som andre har skrevet så handler jo ikke utdannelsen om så veldig mye annet enn en bekreftelse på at man klarer å klippe ut gamle tekster og referere til riktige forfattere og lime det sammen til en blekke som blir på nok sider til at den i det hele tatt kan kalles for en oppgave. Så utrolig bortkastet. Man lærer å vise at man er lærevillig og det er det. Jeg har en venninne som takker nei til jobber fordi hun ikke får den lønna som hun forventer med mastergraden sin. Hva er det for et argument når du ikke skjønner virkeligheten? Mastermaset ødelegger virkelighetsoppfatningen til hvordan man måler kunnskap. På skolen min har vi forelesere og veiledere som anbefaler meg å skifte navn, de mener at det vil øke sjansene for at jeg kan få meg en deltidsjobb for å få orden på økonomien min. Jeg følger bloggen din og liker det du skriver om puggekunnskap og vranglære fra mennesker som ikke har satt beina sine i det virkelige arbeidslivet, de som skjuler sin manglende kompetanse med tåpelige verktøy og personalmennesker som ligner faretruende på et illuminati.

Resten får bli mellom oss, det er nemlig en ganske lang og omfattende melding fra en jente som beskriver arbeidsliv og karriere på en måte som går langt utenpå de fleste oppgavene jeg har lest om denne mangfoldige tematikken.
Og jeg har lest en del av dem.

Nå er det sånn at jeg ikke sitter på et lager med bøker, den printes ut og sendes på oppfordring og er etter min oppfatning billig nok fra før med tanke på hva den kan gi leseren av innspill og motivasjon for å finne fram.
Jeg spanderer selvfølgelig en bok på henne.
Så grei er jeg, liksom …
Jeg har ikke nevnt det til henne enda, men regner med at hun leser det her.
Dere andre får den til innkjøpspris ut morgendagen (18. juni) med kampanjekode SPLURGE. Hvis du allerede er i besittelse av denne boken, så kjøper du den til en venn.
Så grei er du, liksom.
Fraktkostnadene kan jeg dessverre ikke gjøre noe med.

Dagens trudelutt går til Hasmik, – her er JO MANJI med «Beyond the Sunset»

2 kommentarer

  1. Hasmik er heldig, men når hun står fram og forteller det hun gjør så er det fortjent. Mastersyken er en styggedom :(

    // Hedda

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s