Jobbsøkerkurs – høst 2015

Jeg har fortsatt sommerferie, har nettopp begynt, men jeg fikk lyst til å legge ut noen setninger som følge av stor respons på tekstene som handler om jobbsøkerkursene som jeg nylig har arrangert på en øy i Oslofjorden. Det er mange som har meldt sin interesse etter at jeg skrev om planene for et kurs til mot slutten av august, men nå viser det seg at sommerhuset som vi har fått disponere til en særdeles hyggelig pris i ekte CSR-ånd skal pusses opp. Da må vi finne på noe annet, det blir nok ikke de samme omstendighetene selv om innholdet vil dreie seg om det samme og det er jo det viktigste.

Jeg skriver i en annen tekst at jobbsøkere også fortjener ferie.
Tenke på noe annet.
Tenke på seg selv og sitt.
Det blir jo et paradoksalt moment når jeg poengterer at det er det en jobbsøkerprosesser egentlig handler om, men så er det nå er det en gang sånn at det alltid finnes en og annen virksomhet som savner et menneske, denne spesielt utvalgte som har en kompetanse som de enten har mistet, aldri har hatt eller rett og slett trenger for at de skal vokse videre, – fire jobbsøkerkursdeltagere har fortalt at de begynner i ny jobb til høsten. Noen vil sikkert rynke på nesa og si at det ikke høres ut som all verden, fire av tjue, men husk at det er et ganske slapt arbeidsmarked i fellesferien.
Jeg syns det er bra.
Dessuten så er jeg fullstendig klar over at startgass og finjustering har gitt de øvrige kursdeltagerne bedre forutsetninger for å ta eierskap og ansvar for seg selv og sine prosesser.

Følg med framover, – når tid og sted er klart så vil jeg legge ut en ny invitasjon til jobbsøkerkurs som funker, mest fordi det ikke handler om akademisk pjatt fra sånne som ikke kjenner mekanismene i det virkelige arbeidslivet eller dynamikk i kollegiale relasjoner og som tror at det er mulig å lage formler og maler for hvordan man kan «vinne» intervjuet og «konkurransen» om drømmejobben, masse fjas som ikke gjør annet enn å skape fuzz for seriøse jobbsøkere.
Men du, tenker du kanskje.
Hvordan er det mulig å komprimere kursene på denne måten?
Jeg har jo allerede deltatt på jobbsøkerkurs som går over mange uker fra ni til fire?
Jo, svarer jeg da.
Husk at disse kursene stort sett dreier seg om «pedagogiske opplegg» med innhold som begrenser seg til messing fra gamle tekster gjennom x antall uker på isolat med fokus på søknad og CV fra mennesker som ikke har peiling på rekrutteringskommunikasjon og som ikke en gang er på LinkedIn, det blir som tidstyveri hvor deltagerne blir sittende å gjøre en del av de tingene som de faktisk kan gjøre hjemme på egenhånd.
Sånn er det med den saken.
Alt er mulig for mennesker som vet hva de driver med.

… og du, – hvis du som leser dette sitter med et lokale som egner seg for opplegg som dette, så må du selvfølgelig gi lyd fra deg.
Send mail til morten at karriereverkstedet.no

Fortsatt god sommer!

Anbefalte tekster:
Jobbsøkerkurs – sommerkampus 2015
Tanker og historier rundt leirbålet

Du får ROBBIE ROBERTSON med «Somewhere Down the Crazy River»

7 kommentarer

 1. Anbefales!
  Morten snakker om disse vanskelige tingene så du skjønner det, presset sammen på begrenset tid så du også skjønner at det er ditt ansvar å ta det til deg. Han har også denne evnen til å skape god og trygg stemning som gjør det lett å trives med disse tingene som dukker opp i jobbsøkerprosessene.
  Et kurs er ikke bare et kurs, som Morten sier selv.
  Dette er bekreftelsen på akkurat det :)

  Fortsall god sommer!

  VG

  Likt av 1 person

 2. Et veldig bra opplegg i en kombinasjon av plenumsundervisning og gode samtaler rundt bordet, spennende gjester og ren og skjær hygge!

  Visste ikke at jobbsøk kan være morsomt, og nå begynner jeg i ny jobb til høsten etter å ha vært på utsiden i over to år.

  Likt av 2 personer

 3. Nye kursdeltagere kan glede seg, uansett om det er ved sjøen eller ikke så er dette et kurs som vil åpne tankene dine og endelig skjønne hvordan du skal gå fram i jobbsøkertilværelsen din.

  – RM

  Likt av 1 person

 4. Et veldig bra kursopplegg som inspirerer til å stole på seg selv gjennom alle utfordringene og tung tid hvor Morten har denne magiske evnen til å formidle hvor enkelt det faktisk er og at det ikke handler om så veldig mye annet enn deg selv.

  Anbefales!

  Likt av 1 person

 5. Morten er bransjens svar på Jamie Oliver, hvordan han sier det og gjør det og får det til.
  Veldig bra kursopplegg og nå er jeg klar for ny jobb til høsten :)

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s