Tre ting du må gjøre for å komme deg fram i arbeidslivet

Jeg satt på terrassen under markisene og hørte på regnet da jeg fikk en tekst i fanget fra en venninne som hadde bladd seg gjennom ett eller annet gjenglemt ukeblad.
– «Se» strålte hun.
– «Dette er noe for deg …»
Jeg kikket ned på bildet av en jente i svarte blonder som reklamerte med to for prisen av en hos Kappahl.
– «Den andre siden», rettet hun og pekte på en tekst med et bilde av en dame som ikke var like fin, hun var faktisk ikke fin i det hele tatt og presenterte seg som konsulent med en lang liste over ting som var viktig å få med seg hvis man ønsket å gjøre seg bemerket i arbeidslivet. Jeg skal spare dere for detaljene, men flirte av tanken på at kompisene mine legger merke til at jeg har en greie med sånne tekster som beskriver fem ting du ikke må gjøre og ti ting du må gjøre og sju ting som hjelper for ditt og tjue ting som hjelper for datt.
Det meste er jo egentlig bare bullshit.
– «Du burde lage en sånn liste», fortsatte hun.
– «Det hadde vært noe …»
– «Nei», sukket jeg og strakk e’en så langt jeg kunne, flyttet blikket tilbake til Kappahl-dama som antageligvis i dette øyeblikk hadde en eller annen eksistens i den virkelige verden og ikke bare på glanset papir, selvfølgelig hadde hun det, kanskje hun i dette øyeblikket gikk rundt i en eller annen forretning, handlet melk og brød, kanskje satt hun på kafé med en god venninne og smilte og lo og kanskje til og med hadde på seg akkurat dette undertøyet mens hun drakk cappuccino fra slanke glass og lagde lister med interessante ting som bare de brydde seg om.
– «Vet du», begynte jeg.
– «Det er tekster som dette som har skyld i faenskapet som ødelegger arbeidslivet … man leser dritt som dette og tror at det er sånn … eller forventer at det er sånn … fordi en eller annen som av en eller annen grunn blir hørt på får det på trykk i en blekke som dette … nei, da er det bedre med to for prisen av en hos Kappahl».

Jeg dro opp en kulepenn fra pc-mappen min og skrev tre setninger på det blanke feltet under den tåpelige teksten.
– «Her», nikket jeg og ga henne bladet.
– «Har du tegnet briller og bart på dama?»
– «Nei», smilte jeg og det var min tur til å peke på riktig side.
– «Her er tipsene mine …»

Vær en kopi
Vær en rævslikker
Vær et ja-menneske

Hun kunne sikkert kommentert at mine tre punkter egentlig går ut på det samme.
Hun gjorde det ikke.
Hun skjønte hva jeg mente.
Kanskje noe å tenke på for de som publiserer sånne lister …

Du får BJØRN SKIFS med «Hooked on a Feeling»

4 kommentarer

  1. Herlig, burde vært lagt ut på sidene til BI men på den annen side så er jo dette kjent materie for dem ;)

    – CZ

    Liker

  2. Jeg er den lykkelige eier av jobbsøkerboken til Morten Besshø, og kan underskrive på at han har en egen evne til å produsere gode tekster med snert som skaper litt fres i jobbsøkerutfordringene. Denne teksten er intet unntak, og jeg gleder meg til en oppfølger selv om jeg ikke lenger er jobbsøker :)

    // Linn

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s