Gjør deg litt synligere på LinkedIn

Jobbsøkerkursene mine handler mye om viktigheten av nettverk og det som jeg på jobbsøkerspråket kaller foredling av et personlig varemerke, – da tenker jeg ikke på noen av disse dilterne som publiserer tull og tøys for å tilfredsstille andre eller for å vise heiagjengen sin at de tilfredsstiller de samme menneskene, men hvordan du kan bruke sosiale medier og ikke minst LinkedIn for å gjøre deg synligere for potensielle arbeidsgivere.

LinkedIn er det viktigste verktøyet for å holde kontakt med flinke folk og sjekke ut hva «sånne som meg» tenker og hva vi ser etter, hva som er smart og hva som kanskje ikke er like smart. Jeg vet at det finnes noen som liker å dele tekster som handler om hvordan man kan gjøre seg synlig gjennom andre kanaler som twitter og facebook, men det er bare småtteri i forhold til et profesjonelt verktøy som LinkedIn.

Jeg får en del oppfølgingsspørsmål om jeg kan arrangere et eget LinkedIn-kurs, men er litt usikker på om jeg får «lov» til å arrangere kurs, – jeg tenker da på tillatelse og godkjenning sentralt fra LinkedIn og om de er sånne sertifiseringsfanatikere.
Greit nok.
Jeg kan kalle det noe annet.
Jeg kan kalle det «foredrag» eller «workshop».
Jeg har for øvrig kontaktet noen som er enda flinkere enn meg for å sjekke ut denne formaliteten.
Men svaret er ja.
Dette skal jeg gjøre.
Nå skal det jo sies at jeg har gjort dette en del ganger tidligere i andre sammenhenger, pakket inn sammen med noe annet, noe som har gitt mange bekreftelser på viktigheten av å formidle hvordan man bruker verktøy for å begrense sølet.

Nå skal det sies at jeg er rimelig klar på at du ikke skal møte opp her med troen på at det er dette som gjør at det plutselig løsner i jobbsøkerprosessen din. De som kjenner meg, vet at jeg er ganske påståelig med tanke på at tiltak aldri skal bli et mål i seg selv, – du skal være klar over at «sånne som meg» skjønner hvem som har gått på jobbsøkerkurs og skjønner hvem som har fått noen gromme LinkedIn-tips, for å si det sånn.
De som ikke skjønner det kan slenge seg i veggen og håpe at effekten forlenger levetiden deres.
Husk at positiv opptreden på et intervju kombinert med riktige uttrykk og gode karakterer ikke sier en dritt om hvor «flink» du er til å utføre en jobb.

Nettsidene til Karriereverkstedet vil oppdateres med aktuelle tider og steder selv om jeg regner med at fanen som henger øverst på siden – jobbsøkerkurs – kommer til å fylles med relevant info.
Nok om det.
Her kommer THE CURE med «Lullaby»

2 kommentarer

  1. Dette må jo bare bli bra !!!
    Det er ikke så lenge siden vi hadde besøk av en dame som skulle kurse oss på linkedin og det begrenset seg til bildebruk og søkeord og lignet faretruende på et dårlig jobbsøkerkurs. Poenget er å lære seg hvordan og hvorfor.

    Litt usikker på om dette er noe for meg siden vi hadde en grundig greie på øya i sommer?

    VG ;)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s