Herzliche Glückwunsch

Jeg fikk en hyggelig henvendelse fra en jente som hadde sett at jeg har lagt ut en liten snutt i nettverket mitt hvor jeg nevner at jeg ser etter en organisasjonsutvikler i Tyskland.
En som er god i språk.
Hun var definitivt ingen organisasjonsutvikler.
Det var sånn hun sa det.
Det var bare det at hun var god i språk, ganske mange språk, og nå lurte hun på om hun kunne sende meg en åpen henvendelse hvis det dukket opp en rolle hvor hun kunne bruke kunnskapen sin.
– «Du kan ha min CV i basen din, og så tar du kontakt hvis det dukker opp noe …»
Jeg sa nei.
Jeg sa at de som har peiling på CV-baser vet at det ikke finnes noe som heter «hvis» og at det er et uttrykk som er like ullent som «dersom» og «kanskje».
Jeg spurte om hun var på LinkedIn.
– «Ja», nølte hun.
– «Men jeg er ikke der så ofte … »
– «Det må du være», svarte jeg.
– «Det er min CV-base».
Jeg fulgte opp med å gi henne kred for innspillet sitt og bruken av begrepet «åpen henvendelse, at det er en smart ting å gjøre for jobbsøkere å ta kontakt med de som jobber med noe som kan føre fram til noe annet.
Som en spin-off.
En åpen henvendelse handler om å skape en «link» til virksomheten som du interesserer deg for, det er bare det at mange av de som tror at en «åpen henvendelse» er det samme som en «åpen søknad» ikke tenker på at sistnevnte har en tendens til å føre til ansvarsfraskrivelser og manglende eierskap til sin egen prosess.
– «En ting til», fortsatte jeg.
– «Språkmektige mennesker imponerer meg …»

Dagen etter fikk jeg en epost med invitasjon til kontakt gjennom LinkedIn, hun hadde oppdatert profilen sin og viste erfaring som lignet på innholdet i et rekrutteringsprosjekt som jeg hadde takket nei til hos den samme kunden siden den lå litt utenfor mitt eget fagfelt.
Greit nok.
Jeg tok en rask telefon og fortalte at jeg hadde sett funnet en stjerne.

Jeg pleier å si ganske ofte til sånne som er veldig opptatt av prosesser og metoder og veldig mye styr og stell at de ikke må glemme det som handler om tilfeldigheter og omstendigheter. For å gjøre en kort historie litt kortere, så gjennomførte de en samtale over Skype og nå har jeg nettopp fått en melding fra henne hvor hun forteller at hun har blitt invitert ned til Tyskland.

Hvis du oppfatter deg selv som en seriøs jobbsøker, så handler lærdommen i denne teksten om eierskap og historeformidling, – du må ikke falle for «fristelsen» som underbygges av alle formaningene som gjør det vanskeligere enn det er.
Finn din greie.
Husk at innhold er viktigere enn emballasje.

Du får SCHILLER med «Ruhe» –
… das hochste Gluck auf Erden kommt sehr oft nur durch Einsamkeit in das Herz

Disse sidene ble i utgangspunktet konstruert for å gi karrieretips med en filosofisk vri – legitimert av min egen erfaringsbakgrunn og krydret med spontant oppgulp fra ting som opptar meg i hverdagen.
Kan inneholde spor av nøtter, – bør helst serveres med kaffe og ironimodus.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s