Nye baller i NAV

Jeg fikk en henvendelse fra en journalist i dag som spurte om jeg ville kommentere ansettelsen av den nye direktøren i NAV. Nå har jeg hverken deltatt i ansettelsesprosessen og kjenner heller ikke søkerlisten eller hvem som har sittet på det endelige beslutningsmandatet, så jeg valgte å si nei.
– «Jeg har ingen kommentar til dette».
Det var da hun viste til disse sidene som du sitter og leser nå, og la til at jeg hadde en sterk stemme.
– «Mulig», svarte jeg.
– «Men hvis jeg skal mene noe om dette, så kan du heller få en eventuell link til en egen tekst hvis jeg finner det for godt å skrive noe om det …»
Hun ble sur.

Det er Sigrun Vågeng som skal utnevnes til den nye toppsjefen i NAV og jeg oppfatter henne som en av få som bør vite hva hun faktisk går til. Jeg kjenner henne som den som satt NAV under lupen ved å lede utvalget som fikk oppdraget med å sjekke hvordan og hvorfor det er klin umulig å få dette systemfascistiske sammensuriet til å funke. Noen skal ha det til at det er hun som fikk forgjengeren sin til å ta sin hatt og gå ut for å finne på noe annet å gjøre fordi han ikke klarte å finne fram til A’en som har blitt rotet bort i NAV.
Kred til NAV for ansettelse av en spennende kandidat.

– «Mitt viktigste politiske prosjekt er å sørge for et bedre NAV, for sårbare mennesker og folk som har havnet utenfor arbeidslivet … når vi da får så klare tegn på at A-en i NAV er borte, blir jeg sterkt bekymret … den må gjenreises».
– Robert Eriksson

Jeg hyller mennesker som sier at folk må gå foran systemer, og gleder meg til å se resultatene av hennes utfordrende arbeid. De som kjenner meg og som følger med på mine sider, vet at jeg pleier å si at ingen virksomheter er bedre enn menneskene som jobber der og det er derfor jeg foreslår at noe av det første hun bør få til er å rette fokus på en endring i ansettelsespolitikken. Det finnes alt for mange nyutdannede studenter som får praksisplass for å fylle hullene etter sykmeldte vikarer, noen av dem er til og med kvotert inn for å at noen kan få seg til å tro at det ser litt bedre ut, – de har ingenting der å gjøre, argumentert med at det er en forutsetning med relevant erfaring fra arbeidslivet for at man i det hele tatt skal forstå mekanismene og dynamikken som driver denne virksomheten i riktig retning.
Kanskje til og med grave dypt nok til at de finner A’en …

Sigrun Vågeng kommer fra jobben som direktør i Statens Institutt for Forbruksforskning, og har tidligere vært administrerende direktør i KS, – en stilling som hun avsluttet på dagen etter å ha hatt uenigheter med styret.
Herlig.
Det er en greie som vitner om «baller».

Du får The Almighty Queen of Soul – ARETHA FRANKLIN – med «Rock Steady»

4 kommentarer

  1. Helt enig med deg, Morten! Jeg hadde Sigrun som sjef for mange år siden, og er det en dame jeg virkelig har respekt for, så er det henne. Jeg tror også at hun er en av få som kan få til noe i NAV. Ikke minst fordi hun vet hvor skoen trykker, og hun er heller ikke redd for å tråkke på noen tær når det er nødvendig.

    Likt av 1 person

  2. Kred til Robert Eriksson for ansettelsen av ny Nav-leder. Han viser med handling at han mener det han sier når det gjelder å nå de viktigste målsetningene med hele Nav-systemet.
    Vi får håpe at disse holdningene til hvilken leder- og medarbeiderkompetanse det er viktig å tilføre Nav-systemet i denne sammenheng, sprer seg nedover i systemet. Min erfaring er at det for mange Nav- kontorer er en lang vei å gå når det gjelder å ansette folk med relevant erfaring fra arbeidslivet.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s