Rekrutteringstrender 2016

Jeg ble spurt om en kommentar til en rapport om Rekrutteringstrender for 2016, en blekke som sikkert blir til stor glede for de som tjener pengene sine på industrialisering av rekrutteringsprosesser.
– «Nei», svarte jeg kort.
– «Dette har jeg ingen kommentar til».
Det ble stille i den andre enden, – jenta som hadde fått jobben med å utarbeide et standard spørreskjema og tilgang til en base med aktuelle referenter var antageligvis ikke forberedt på svaret mitt.
Det sto kanskje ikke på arket hennes.
Det var stille ganske lenge, og jeg lurte på om hun hadde avsluttet samtalen eller om hun forventet at jeg skulle avslutte den. Det var da hun spurte om jeg hadde lest rapporten om rekrutteringstrender, en setning som virket ganske lang og vrien for en som bekreftet at hun satt og leste fra et dokument som hun ikke skjønte innholdet av.
– «Ja», svarte jeg.
– «Jeg har vært med på å levere data til den … jeg er antageligvis en av de som påvirker motvekten av tallene som presenteres … husk at statistikker har en tendens til å vise det som man forventet å vise i utgangspunktet …. men nok om det, dette er en blekke med matriser i fine farger som jeg er sikker på at det er mange som kommer til å referere til når de skal lufte seg i hønsegården … det finnes sikkert noen som vil bruke den som underlagsmateriale når de skal forsvare budsjettene sine for ikke å snakke om de som har funnet ut at de kan tjene penger på å selge verktøy og tjenester til de som trenger å skjule sin manglende kunnskap … ut over det har jeg ingen kommentar».

Same procedure as last year.
Same procedure as every year.
Du vil snart lese tekster fra en del forståsegpåerne som benytter enhver anledning til å forherlige sin egen virksomhet og som finner noe som ligner på en snerten referanse fra undersøkelser som dette.

Man kan lese om viktigheten av å kunne påvirke beslutninger og hvordan analysen kan hjelpe deg til å påvirke din posisjon som en strategisk forretningspartner og tror nok at det er disse radene som underbygger væremåten til de som fortsatt klarer å skjule sin manglende kunnskap bak systemer og verktøy. Vel og merke hvis de ikke blir skremt av tallene som forteller at nettverk er en kritisk faktor som beskriver utfordringen med å få tak i passive kandidater.

Lite fokus på Employer Branding gjentar seg, dette moteordet som alt for mange mennesker som av ulike grunner får lov til å jobbe med ansettelser bruker som fluktkommentar når de opplever at de «beste» kandidatene ikke kommer til dem.
De som ikke skjønner at det ikke handler om å fremstå som noe.
Det handler om å være.
Man kan også lese om et stort gap mellom rekrutteringsbehov og budsjett, – kanskje ikke så rart når det er målgruppen selv som har levert innspill som skal bekrefte påstanden om en ledelse som tviler på hvordan man måler kriteriene for en vellykket rekrutteringsprosess.

Jeg tror nok at trendanalyser som dette er gull verdt for virksomheter som tror at løsningen ligger i å snike seg inn på sånne lister som viser selskaper som «alle» av en eller annen grunn har lyst til å jobbe for.
Husk at trender er som de alltid har vært.
Kjøpt og betalt.


Disse sidene ble i utgangspunktet konstruert for å gi karrieretips med en filosofisk vri – legitimert av min egen erfaringsbakgrunn og krydret med spontant oppgulp fra ting som opptar meg i hverdagen.
Kan inneholde spor av nøtter, – bør helst serveres med kaffe og ironimodus.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s