Komprimering av jobbsøkerkurs

Komprimere, trykke sammen, presse sammen (Store norske leksikon)
Komprimere, gjøre mindre, fortette (Norsk ordbok)

Du kjenner sikkert begrepet i forbindelse med lagring og flytting av data, og selv benytter jeg komprimering i forbindelse med jobbsøkerkurs hvor kunsten er å presentere det eneste som virkelig betyr noe, det som handler om innhold og som bekrefter at emballasje ikke betyr en dritt, – noe som er vanskelig å skjønne for de som tjener pengene sine på resirkulering.

Definisjonen på jobbsøkerkurs har jo en tendens til å handle om de som skvises gjennom pedagogiske opplegg på isolat hvor de holdes innesperret i flere uker mellom ni og fire, tradisjonelle greier med innhold som begrenser seg til messing fra gamle tekster med fokus på antikverte søknadsdokumenter fra spinninginstruktører og husmødre med brevkurs i coaching som er mest opptatt av tidstyveri for å kunne fakturere så mange timer som mulig.

Det begynner å bli noen år siden jeg bestemte meg for å påvirke til endring av jobbsøkerkursopplevelsen, kanskje mest på bakgrunn av alle innspillene fra flinke folk som misbrukes av de som spiller på andres tvangstanker og valgte sannheter om hva som er riktig eller galt, de som ikke tør å være seg selv av falsk frykt for at de ikke passer inn i noe som de ikke vet hva er og påvirkes til å konsumere industrialisert indoktrinering.

Jeg fikk en spennende invitasjon for ikke så lenge siden fra en som viste til hvordan jeg har klart å komprimere jobbsøkerkursene mine, det som toppet seg i fjor sommer med sommerkampus som senere ble etterfulgt av et konsept med lignende innhold basert på kveldssamlinger.
– «Kan du skvise kursinnholdet inn i et foredrag?»
Det var sånn hun sa det.
Som et spørsmål som egentlig lød som et forslag.
– «Jo», svarte jeg kort.
– «Alt er mulig for de som vet hva de driver med».
Nå har jeg snakket på ulike karrieremesser i Paris, Berlin og Praha hvor jeg gjerne skulle flettet inn noen ord som ligner på «Look to Norway» eller noe i den dur, men det ville nok vært en overdrivelse.
Man blir jo ikke profet i eget land.
Jeg kommer imidlertid til å avslutte året med noe som jeg velger å kalle for et motivasjonsforedrag hvor vi har samlet hundre jobbsøkere, – et antall i sammenheng med påfølgende oppfølgingstatistikk og deltagermasse som gjenspeiler samfunnsbefolkningen men som førte til litt for mye kål og styr med organisering som fikk oss til å ende opp med å dra inn de hundre første som vi kom over.
Det er jo nok å ta av, for å si det sånn.
Dessuten så har vi med oss en journalist som oppfattes som en enda større motstander av denne industrialiserte indoktrineringen enn meg selv, så da blir det nok en god oppfølgingstekst uansett.
Forskning og statistikk ender jo som regel ikke opp som noe annet enn manipulert matematikk.

Jo, en ting til – jeg har fått pris for andre året på rad som «Årets samarbeidspartner» med egen nøkkel, nesten som en sånn greie hvor man ser en eller annen nisse som har gjort ett eller annet som medfører heder og ære og pressedekning med eldre menn med mørke blikk og enda mørkere dresser og matchende superbabes med korte smil og enda kortere skjørt.
Midt i mellom står jeg.
Damer i korte skjørt har jeg ganske god kontroll på, mens menn i mørke dresser går i emballasjekategorien. Litt usikker på nøkkelen, – det er liksom ikke en sånn nøkkel som man henger på nøkkelknippet og dessuten så er jeg ikke typen som trenger staffasje for å briefe med kunnskapen min.
Det var vel det, egentlig.
Legger inn en hilsen til mine venner i Paris, så er vi der for denne gangen.

Disse sidene ble i utgangspunktet konstruert for å gi karrieretips med en filosofisk vri – legitimert av min egen erfaringsbakgrunn og krydret med spontant oppgulp fra ting som opptar meg i hverdagen.
Kan inneholde spor av nøtter, – bør helst serveres med kaffe og ironimodus.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s