Karriereverkstedet 2016

Det sies at man ikke bør avslutte sesongen før man har gløttet litt mot den neste, – jeg har stengt butikken for i år, men har stor pågang fra jobbsøkere som lurer på om det vil dukke opp nye arrangementer i det nye året som står foran oss.
Nja.
Jeg vurderer det.
La det være et foreløpig svar.

Jeg har blitt invitert på forskjellige fagseminarer og foredrag i år, og en tanke som slår meg er hvor like disse arrangementene oppleves. Jeg treffer de samme menneskene som virker fullstendig bortreist i noe som hersker som et slags forlorent fellesskap, som om alle kjenner hverandre eller i hvert fall føler at de gjør det. Det er som om man blir omringet av en slags symbiose, det er som om det er ganske lett å sammenligne med tåpelige talkshow på TV hvor de samme menneskene rulerer på å besøke hverandre for å snakke om de samme tingene, nesten som sirkusklovnene på Senkveld og syklubben til Lindmo hvor sistnevnte er en av ulike årsaker til at jeg vurderer å droppe lisensinnbetalingen. For det er nå også en gang sånn at folk betaler for å møte opp på disse forskjellige fagseminarene og foredragene, nesten som for å kjøpe seg ut fra den kjedelige arbeidshverdagen sin.
For å vise at de setter pris på å møte hverandre.
For å vise fram de nye skjerfene sine og snakke om de samme tingene som de vet at de er enige om.
Lite nytt, med andre ord.
Jeg tror nok at noen av disse opplevelsene påvirker svaret mitt mot et «ja», – i hvert fall når det handler om arrangering av fagsamlinger og foredrag.

Gjør deg litt synligere på LinkedIn
Det er mange som spør meg hvordan «sånne som meg» tenker og hva vi ser etter når vi bruker dette verktøyet, hva som er smart og hva som kanskje ikke er like smart.

Derfor blir du oppfattet som «overkvalifisert»
Den største fluktkommentaren av dem alle, den som kommer fra de som ikke vet bedre og som antageligvis ligger forankret i at det er deg selv som formidler at du er det …

Intervjutrening
Ehh, nei …
Jeg er sikker på at jeg kunne gjort det til en fulltidsjobb å arrangere intervjutrening for jobbsøkere, det sier sitt og det er jo bare trist, mest fordi jeg ikke ser verdien av det på samme måten som de som tjener pengene sine på andres tvangstanker.

Du som ofrer identiteten din for å passe inn
Jeg syns det er trist når jeg treffer jobbsøkere som aksepterer indoktrinering fra sjablongspikkere som masseproduserer klonedukker for å passe inn i en skammekultur som forfører oppfattelsen av virkeligheten. Det er skremmende at det finnes voksne mennesker som trenger hjelp til å vite hvordan de skal sitte på en stol, hvordan de skal kle på seg eller hva de skal snakke om, mennesker hvis største frykt er utladet mobilbatteri som hindrer dokumentering av egne bevegelser som viser at de er som alle andre, til og med fra sitt kliniske revir hvor det bare er bokstavene på veggen som minner dem på at de er hjemme.

Jobbsøkerkurs
Hovedingrediensen i hele greia.
Den største inspirasjonskilden.
Jo, du skal ikke se bort i fra at jeg inviterer til samlinger for flinke folk som lurer på hvorfor det skal være så jævlig vanskelig å søke på en jobb.
Konseptet er jo klart og funker like fint som helgesamling som fordelt på fire kveldsamlinger.
Konseptet funker og er kanskje det eneste som gjør det.
Det funker fordi vi retter fokus på tingene som betyr noe i en jobbsøkerprosess. Og bare så det er sagt, – det handler ikke om hvordan du skal lage en søknadstekst på en side og CV på to, uten hull …
Grøss.

Det kommer sikkert mer.
Det er nok å ta av, for å si det sånn.
Jeg får stadige påminnelser gjennom det som finnes av kanaler, og noen av arrangementene vil sikkert påvirkes av omstendigheter og tilfeldigheter – som alt annet – og kanskje til og med som respons på det som enkelte oppfatter som trender.
Det blir selvfølgelig mye musikk.
Det skulle bare mangle.
Kanskje du til og med skjønner viktigheten av å presentere dine egne rytmer i stedet for å sitte og nynne med på de samme kjedelige sangene.

Så da er det vel bare å begynne å glede seg?
Jeg skal for øvrig være DJ på et artig arrangement i kveld, og da regner jeg med å fylle gulvet med denne:

Én kommentar

  1. Kjenner meg igjen i hvordan du beskriver menneskene som viser fram skjerfene sine, de snakker sikkert om nettverksbygging mens de i virkeligheten mingler med de samme folka.
    På kornet, som vanlig!

    VG :)

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s