2016 – verden vil fortsatt bedras

Jeg har fått noen henvendelser fra folk i nettverket mitt som lurer på hva jeg kommer til å fokusere på i året som ligger foran oss.
Det vet jeg ikke.
Det er flere som syns det er et dumt svar, men da følger jeg opp med å si at jeg syns det er et dumt spørsmål. Oppsummeringsteksten fra 2015 forteller om det som på salgspråket kalles «all time high» og da er det enkelte som mener at det kan være smart å fokusere på noe som kan få meg til å toppe det, som om det eneste som betyr noe er å vokse og bli enda bedre.
Jeg er ikke sånn.
Jeg er antageligvis motsetningen og kunne faktisk tenkt meg et hvileår, – noe som er lett å si før det har kommet ordentlig i gang og med vissheten om at det allerede har tikket inn tre rekrutteringsprosjekter og nok henvendelser fra jobbsøkere til å gjennomføre årets to første jobbsøkerkurs.

Men hvis jeg skal finne på noe, bare sånn for å finne på et svar til de som spør, så kan jeg tenke meg å bli litt mer satirisk og sarkastisk eller rett og slett krass mot en del av narsissistene som av ulike grunner får spalteplass i det som finnes av spalteplasser.
– «Det har aldri vært så vanskelig å være jobbsøker som nå».
– «Det har aldri vært vanskeligere å gjennomføre rekrutteringsprosesser».
– «Det har aldri vært så store krav til hvordan man får flinke folk til å funke med andre flinke folk».
Jeg kan komme på flere eksempler på tåpelige påstander som publiseres fra alle de som har hørt at det er smart å være synlig på et torg som slipper inn litt for mange av de som mener at de har noe å si men som egentlig ikke snakker om annet enn svada som skal forherlige dem selv og deres virksomhet. For det er jo snart ikke så mye annet man kan lese, spesielt ikke når det meste kommer fra de som erstatter bomull med sukkerspinn.

Kanskje jeg kommer til å bruke litt mer tid og plass til de som ikke sier noe bare for å si noe som passer til forventninger om smiletryner og rosa hjerter, de som sier mer enn tomme ord og som driter i emballasjen og drar opp varene fra innerlomma mens de ser en annen vei for å slippe å bli tagget. Jeg skal i hvert fall heie mer på de som fortsatt har kontakt med primalinstinktene sine, og kanskje håpe på et og annet strømbrudd som bekrefter hvem som ikke er redd for mørket og som vet hvordan de finner fram.

Jeg tror ikke 2016 blir så veldig mye annerledes.
Verden vil fortsatt bedras og det er tydelig at den liker det.
Det er på tide å fyre opp en sigg og tørke bort den slimete guffa før du tar fatt på en ny runde, vel og merke hvis du er ajour med statusoppdateringene dine.

Du får URBAN SPECIES & IMOGEN HEAP med «Blanket»


Disse sidene ble i utgangspunktet konstruert for å gi karrieretips med en filosofisk vri – legitimert av min egen erfaringsbakgrunn og krydret med spontant oppgulp fra ting som opptar meg i hverdagen.
Kan inneholde spor av nøtter, – bør helst serveres med kaffe og ironimodus.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s