Jobbsøkerkurs – definitivt uten innblanding fra NAV

Jeg får en del spørsmål fra jobbsøkere som lurer på om kursene mine driftes for NAV.
Svaret er nei.
Noen ganger får jeg oppfølgingsspørsmål om det kan være subsidierbart fra NAV, og da svarer jeg at jeg ikke vet og at jeg heller ikke vet om det er noen som har stilt spørsmålet til NAV, legger til at jeg ikke tror det siden min erfaring med NAV er at de ikke har peiling på hva de driver med og langt mindre vet hva de bruker penger på, de svir av så utrolig mye av skattebetalernes penger at det ikke er umulig at du kan være heldig å treffe på en saksbehandler som ser sitt snitt til å få deg ut av ledighetskøen, spesielt på denne tiden av året hvor fokus på KPI og MAS risikerer en fokusforskyvning mot tørrvarebudsjettet deres og da skjønner selv den mest indoktrinerte akademiaspiren på praksisplass for en sykmeldt vikar at det kan være smart å vise fram noen nye farger på de gamle excel-arkene sine.

Jeg jobber med privatmarkedet.
Jeg jobber med dem som NAV ikke tør å ta i fordi de ikke vet hvordan de skal ta i dem.
Jeg jobber med dem som har en genuin interesse for hvordan de kan bli bedre til å kommunisere med arbeidsmarkedet og ikke de som tvinges til å finne sin plass på en tiltakskarusell som snurres av saksbehandlere som ikke har peiling på hva de gjør eller hvem de jobber for, hvorfor de i det hele tatt går på jobb og hvorfor de ikke skjønner noe av det som de burde skjønne. Jeg jobber ikke med de som møter opp for å få kursbevis eller de som griner for at de ikke får penger som de er opplært til å tro at de har krav på hvis de ikke møter opp, de som hevder at det er smart å skrive på CV’en sin at de går på jobbsøkerkurs og som tror at alt er bedre enn å vise et hull. Men det betyr ikke at jeg ikke har vært der, også – jeg har hatt NAV som kunde i mange år med store prosjekter som initieres gjennom komplekse anbudsrunder hvor jeg har utviklet og dokumentert kursbeskrivelser på hundre sider som ikke er noe annet enn tull og tøys som bare mennesker som er innavlet gjennom det offentlige byråkratiet forstår seg på. Da er det bedre å jobbe med privatmarkedet hvor jeg treffer seriøse jobbsøkere som ikke måles på noe annet enn hvordan de selv måler sin egen interesse av å komme seg tilbake til arbeidslivet i en jobb som de selv kan sitte i førersetet for å finne fram til, uten innblanding fra saksbehandlere i NAV som ikke har peiling på hva de gjør eller hvem de jobber for, hvorfor de i det hele tatt går på jobb og hvorfor de ikke skjønner noe av det som de burde skjønne.

Nå er årets fire første kurs gjennomført, førti flinke folk har funnet veien hjem og nå skjer det ikke så mye mer før til sommeren. Jeg skal sette opp to nye kurs i juni, og så kan jeg informere om at det blir en helgesamling før sommerferien og to like etter. Hvis du mener at noe av dette er kurstilbud som passer for deg, så sender du en melding som forteller hvorfor du mener at du tror det.

Kursene mine beskrives i egen fane på sidene til Karriereverkstedet, og dette er de eneste kursene som jeg gjennomfører. Jeg oppdager fortsatt at det finnes tiltaksarrangører som finner det for godt å benytte profilen min fra gamle CV-baser i tillegg til at jeg klistres til enkelte sidesprang.

Anbefalte tekster:
Jobbsøkerkurset
Sommerkampus 2016 – definitivt uten mediedekning


Disse sidene ble opprinnelig produsert for å gi karrieretips med filosofisk vri – legitimert av min egen erfaringsbakgrunn og krydret med spontant oppgulp fra ting som opptar meg i hverdagen.
Kan inneholde spor av nøtter, – bør serveres med kaffe og ironimodus.

Klikk her for å komme til Den ultimate jobbsøkerboken

2 kommentarer

  1. Glad for at jeg ble kjent med deg og jobbsøkerkurset ditt i tide, nå er det jo fritt fram for hvem som helst og det minner meg om rekrutteringsbransjen ved tusenårsskiftet.

    Søsteren min var for øvrig på jobbsøkerkurs i Trondheim hvor en skoletrøtt megge forsøkte å holde kurs i bruk av Linkedin. Hold ut, Morten! Arbeidslivet trenger folk med baller :)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s