Døden i det grønne gresset

Jeg var på vei hjem fra stranden.
Ja, nå var jeg ikke på vei «hjem», men snarere på vei hjem til rommet som jeg leide i Kroatia.
Det var da jeg så dem, tre soldater med store pistoler.
Nå har det seg sånn at jeg ikke er redd for noen ting, så jeg dristet meg til å fortsette videre over gressplenen og så at den ene snudde seg i min retning og pekte på meg med pistolen sin.
Jeg stanset, slapp sekken og strakk begge armene i været.
Det var kanskje en tid for å bli litt redd.
Jeg så på han, en fryktløs tøffing som tok ladegrep og fyrte av. Nå skal det sies at det ikke kom noe vann ut fra den lysegrønne vannpistolen til den lille gutten, men jeg lot som om det kom en rad med imaginære kuler som boret seg gjennom brystet mitt, jeg tror jeg skrek, holdt begge hendene over skuddsårene og falt død om.
Det var da dramatikken begynte.
Som om det ikke så dramatisk ut fra før, liksom.
Jeg lå med lukkede øyne siden jeg tross alt spilte rollen som død, men så hørte jeg løpende skritt og noen som ropte på et språk som jeg ikke skjønte, åpnet øynene og så en fremmed kvinne som senket seg over meg.
Klikk.
Jeg var på, nesten som et lysstoffrør som flimret før det lyste opp og skinte hvitt og klart. Hun var ganske pen, men det vil kanskje være litt for klisjefyllt å si at hun lignet på en engel selv om det sikkert hadde gjort seg med sakte film og et dusin strykere.
Jeg kom ikke på noe annet å si, så jeg sa «hei».
– «Are you OK?»
– «Yes», smilte jeg og la inn en drøss med s’er og følte meg ikke dust i det hele tatt, kikket opp og så at det var flere som stimlet rundt oss.
Altså, – når et barn vil leke med meg så er jeg med på leken og tåler steken.
Det er sånn jeg er.
Selv når jeg har ferie.


Du får CIBELLE med «Green Grass»


Disse sidene ble opprinnelig produsert for å gi karrieretips med filosofisk vri – legitimert av min egen erfaringsbakgrunn og krydret med spontant oppgulp fra ting som opptar meg i hverdagen.
Av og til kommer det ut en tekst som handler om de andre tingene.
Dette er en av dem.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s