Tilbake på skolen

Jeg snakker ikke bare til de store barna på høyskolen, for dagen etter var jeg hos de litt mindre barna på videregående. Det var en dame i nabolaget som spurte om jeg ville komme på besøk og si noen ord om hva som venter der ute og hvordan elevenes videre valg kunne bli påvirket av dette.
Spennende.
Jeg valgte å innlede med å si at mine tips og råd fremstår som litt annerledes enn hva som de har lest og hørt fra andre, ikke minst fra karrieremesser hvor utskremte medarbeidere fra ulike høyskoler får lov til å leke karriererådgiver for en dag mens de forsøker å lokke barna med leker og smågodt.
Grøss.

Denne gangen stilte jeg uten lysark, denne gangen var det bare meg siden dette er barn som fortsatt har et snev av egenrådighet over seg i motsetning til disse indoktrinerte akademiaspirene på høyskolen.
Men jeg skriver litt på tavla, da.
Det er morsomt.
Jeg husker en tid hvor jeg ikke syns det var like morsomt, men nå går det helt fint.

Jeg snakket litt om arbeidslivet og jobbsøking og de tingene der, dristet meg til å pense innom mastersyken før jeg glei over til det som jeg egentlig hadde lyst til å snakke om.
Nesten som mine ti bud.
Nesten.

Livet består av tilfeldigheter og omstendigheter.
Deal with it!
Everything happens for a reason.

Ta sjanser!
Ikke utsett eller vent med å gjøre noe som hjertet ditt sier er riktig. Hvis det går til helvete så er det ikke nødvendigvis din skyld, men det ville du ikke visst hvis du ikke tok sjansen på å finne det ut før det er for sent.

Finn din egen rolle og stå fram som den beste utgaven av deg selv.
Ikke hør på sånne som kveler originaliteten din og tvinger deg til å bli en dårlig kopi.

Smil
Vit at du aldri vil skjønne kraften av din skjønnhet før noen tar deg for gitt.

Du skal aldri være redd for å ikke vite hva du vil gjøre med livet ditt.
Livet er langt.

Ikke vær redd for å drite deg ut.
Slipp deg løs og ikke tro at du eller noen andre kan få kontroll over livet ditt.

Do not read beauty magazines.
They will only make you feel ugly.

Venner kommer og går.
Kjærlighet kveler forhold, – vær åpen og hjelpsom i møte med fremmede mennesker og skap dine egne referanser.

Ikke vær redd for å slippe taket.
Det er høyere opp en det er langt ned.

Vit at du må ha mange farger for å lage en fin regnbue.

Jeg innrømmer at det er litt morsomt å servere noe som ikke er forventet, – nevnt med visshet om at det ikke er derfor jeg gjør det. Jeg er kanskje ikke så glad i overraskelser selv, men kan godt være den som presenterer nye rytmer i stedet for å se et publikum som sitter stille og nynner på de samme kjedelige sangene.

Barne- og ungdomsskolen overlater jeg til andre.


Du og alle andre får JAMIE LOU & DRASTIC med «Royals»


Disse sidene ble opprinnelig produsert for å gi karrieretips med filosofisk vri – legitimert av min egen erfaringsbakgrunn og krydret med spontant oppgulp fra ting som opptar meg i hverdagen.
Kan inneholde spor av nøtter, – bør serveres med kaffe og ironimodus.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s