2017 – Godt Nytt År

2017
Da er vi i gang, liksom.
Dette er et år som jeg har forhåndsdefinert som et hvileår, og året har startet med en halsbetennelse som gjør at jeg ikke har stemme. Det har heldigvis ikke forplantet seg til fingrene mine, og det er da noe.
PC’en min gikk i gulvet og dokumenter og bilder er tapt.
Kjæresten min ligger på sykehus med blindtarmbetennelse, selv om den i skrivende stund er fjernet.
Blindtarmen, mener jeg.
God start på året …

Jeg kom på at at jeg skal holde et foredrag i neste uke, men det er jo en evighet til. Husker ikke hvorfor jeg sa ja siden jeg har planer om å roe ned sånne ting, men kom på at det som jeg hadde tenkt å presentere ligger på en PC som er død.
Men presentasjonsmateriell?
Seriøst, det trenger man ikke når man klarer å by på seg selv og snakke om ting som man kan snakke om. Det har blitt sånn med meg at jeg er sistemann ut på sånne greier som jeg skal være med på, kanskje mest fordi jeg runder av på en måte som får publikum til å skjønne hva det virkelig dreier seg om. Vi snakker om et rekrutteringsarrangement med en taleliste som fylles av sånne som er mer opptatt av prosess enn resultat og som gjemmer seg bak verktøy og systemer for å forsøke å fremstå som best. Jeg strekker den faktisk så langt som å si at det er sånne som føkker opp arbeidslivet ved at de tjener blodpengene sine på å fortelle hvor jævlig vanskelig det har blitt.
Fremskritt, ikke sant …

Og apropos prosess og verktøy, så snakket jeg med noen PC-folk her om dagen. Noen som mente at de kunne reparere PC’n min selv om jeg var rimelig klar på at den ikke skulle repareres siden jeg har kjøpt meg en ny og det eneste jeg ønsker er at bilder og dokumenter kan kopieres på den samme måten som når man kopierer fra en hvilken som helst disk. Jeg er rimelig sikker på at det er mulig, jeg hører at disken spinner og vet at det er litt liv i leiren.
Det er jo håp så lenge liket fiser.
Nei, det er ikke så enkelt.
– «Vi må analysere».
– «Analysere?»
– «Vi må gjøre ting riktig».
– «Riktig?»
Greia er at folk som ønsker å fremstå som proffe er sånne som fremstår som så proffe at de ikke tør å gjøre en dritt av frykt for å gjøre noe galt. Jeg sa at jeg ikke har noen verdens ting å tape, hvis dere kke får det til så får dere det ikke til, det får bli et forsøk og så får vi se om det funker.
Nei.
Det tør vi ikke.
Det kan være at du saksøker oss for at vi ikke får det til.
Seriøst?
Jeg fikk det samme svaret fra en annen sjappe som fremstår som eksperter, men heldigvis har jeg en del PC-kyndige venner som har tilbudt seg å ta en kikk. Jeg liker ikke å be venner om tjenester, og det er ikke fordi det er en risk for at vi ikke lenger kan være venner hvis de ikke får til det som de hevder at de kan få til.
Vi er venner fordi de viser at de gidder å prøve.

Det som er noe dritt er at dette er en PC som jeg kun bruker som backup. Nå skal det sies at jeg har en del ting på skyer og minnepinner og sånt, men det som jeg virkelig trenger akkurat nå ligger på denne. Og det er dumt og jeg vet at det er dumt, men jeg trenger ikke å bli fortalt at det er dumt fra sånne som hevder at de er proffe og som følger opp sin negative innsatsvilje med å forsøke å selge lagringsløsninger til meg.
Vi kan ikke hjelpe deg, men vi kan hjelpe deg med noe annet.
Det er ikke sånne ting man trenger å høre.
Det er like dumt som sånne som tror at de fremstår som venner med å servere trøst, og de som kjenner meg og mitt vet at jeg sier at trøst er for pyser.

Det er kjipt når folk som man ønsker å oppfatte som fagfolk ikke er noe annet enn selgere, og sånn sett er det lett å sammenligne med en rekrutteringsbransje som domineres av feilansettelser som ansetter feilansettelser.
Det er sånne som jeg skal pepre i neste uke.

Min favorittmedisin er Raki, – har noen flasker med tyrkisk ildvann som gjør godt når man har vondt i halsen selv om det er noe som gjør godt ved andre anledninger, også.
Jeg kjenner ikke så mange som liker det.
Jeg liker det.
Raki er som Ozo eller Pastis, jeg er sikker på at du har smakt det eller noe som ligner når du har vært på ferie ved Middelhavet.
Jeg liker det og blåser i om du ikke liker det.
Hvorfor skal man bry seg om hva andre liker eller ikke liker, liksom?

2017 begynner tøft og jeg kan godt være tøff.
Livet er hardt.
Livet er sånn som det skal være.
Tenk på det når du ligger på dødsleiet og du skal analysere livet som du snart skal legge bak deg i famlende forsøk på å finne feil som kanskje kunne vært unngått hvis du gjorde ting riktig.
Hva faen er riktig?
Det som er riktig for meg er helt sikkert feil for deg.
Og omvendt.
Jeg er så lei av patetiske perfeksjonister at jeg kan spy, men jeg orker ikke spy for da får jeg bare mer vondt i halsen.
Men du skjønner kanskje hva jeg mener.

Hvis du lurer på hvordan det går med bokutgivelsen min, så kan du holde deg oppdatert på bokens egen side på Facebook – @mortenbessho97

Godt nytt år!

Du får DAVID BOWIE med «Rebel Rebel»


Disse sidene ble opprinnelig produsert for å gi karrieretips med filosofisk vri – legitimert av min egen erfaringsbakgrunn og krydret med spontant oppgulp fra ting som opptar meg i hverdagen.
Kan inneholde spor av nøtter, – bør serveres med kaffe og ironimodus.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s