Account Manager og lignende ræl

Akkurat i dette øyeblikket sitter det veldig mange mennesker rundt omkring i verden og tenker på hvor smarte de er som klarer å finne på ting som kødder med folk. De kalles selgere og markedsførere, informasjonskonsulenter og en drøss med andre titler som de gjemmer seg bak i sin iver etter å tjene blodpengene sine.
Account Manager tar kaka.
De som konkurrerer med andre æka’nt mænædjørs om å være best i salgskonkurranser og møtebookerkonkurranser og annet tøys. Og apropos møtebooker, – det har jo blitt en egen yrkesgruppe det, også.
Kan nesten ikke forestille meg en mer patetisk yrkesgruppe.
Bortsett fra nyutdannede i HR, men de teller ikke her.
De som vil gjøre en forskjell og sånt, vet du.

Du skal ikke så langt tilbake i tid før det var du som måtte innhente informasjon og selv finne ut hvor du skulle finne den, det var ditt eget ansvar å vite hva du hadde behov for og hva du klarte deg fint uten og som regel hadde man ikke behov for så mye siden man klarte seg jævlig fint uten. Det hender at det fortsatt er noen av dem som når fram på telefonen min, noen ganger syns jeg det er morsomt å kødde med dem hvis jeg har noen minutter til overs. Jeg er ikke blant dem som pleier å ta med meg telefonen på dass, men før i dag så hadde det seg sånn at jeg faktisk gjorde det og Martine fra en eller annen mobiloperatør fikk antageligvis noe å snakke om i lunsjpausen sin med mindre hun mistet matlysten.

De fleste av disse menneskene sitter der i fullt alvor og tenker på hva de skal finne på for å overtale noen til å være med på ett eller annet faenskap.
Kan du tenke deg.
De sitter i møter og lager plan og stategi, en eller annen nisse skriver noe på en tavle. Og er det ikke rart hvor jævlig hjelpsomme de forsøker å fremstå når de ringer deg?
De har jo vært på kurs, må vite.
Visste du at mange av de som ringer til deg sitter der og ser på seg selv i speilet?
De har speil ved siden av skjermen sin for å minne seg selv på at de skal smile når de snakker til deg.
Hvis jeg noen gang skulle finne på å lage kødd for noen på den samme måten som disse folka her, så hadde jeg for faen ikke sett meg sjøl i speilet og det er nesten så disse folka skal ha kred for å ha baller til å gjøre det. Nå har jeg ikke for vane å se på meg selv i speilet så ofte siden jeg kjenner meg selv såpass godt at jeg vet åssen jeg ser ut, men det betyr ikke så mye for denne teksten.
De må gå på kurs for å lære seg å smile.
De må gå på kurs for å vite hva de skal forsøke å prakke på andre.
Salgstrenere, folkens.
Er det mulig, liksom.
Det finnes noen som jobber som salgstrenere som skal få andre til å bli enda bedre enn best og helst enda bedre enn det, de påstår at de kan lære andre hvordan de virkelig skal ta rotta på flinke folk og bli the number one. Overraskende mange av dem er avdanka idrettsfolk, sånne som egentlig aldri presterte noe særlig i sporter som de har digga siden de var små og aldri gjort så veldig mye annet enn å digge seg sjøl i denne sporten. Jeg syns det er ganske ufattelig at man ikke blir verdensmester når man får lov til å holde på sånn, men det får også bli en annen sak.

Jeg nevnte nyutdannede i HR og hvordan de ikke teller i min verden, – akkurat i dette øyeblikket så ser jeg at det er en av dem som har sendt meg en mail som skal minne meg på at hun har sendt meg en mail før i dag. Jeg er sannelig ikke sikker på hvem som er værst, de jeg nevner lenger opp eller en HR-spire som rotter seg sammen med venninnen sin i Marked for å masseprodusere søppel som skal informere eller aller helst selge noe som de tror er sant om seg selv og sitt for det er noe de har hørt på seminar og julebord eller funnet på selv i kreativt samvær mens de slurper latte i de høye barstolene nederst i kantina eller kanskje det var noe de hørte mellom alt det andre når de var på rekvisitarommet og sugde en kjekkas fra salgsavdelingen.
Grøss.


Disse sidene ble opprinnelig produsert for å gi karrieretips med filosofisk vri – legitimert av min egen erfaringsbakgrunn og krydret med spontant oppgulp fra ting som opptar meg i hverdagen.
Kan inneholde spor av nøtter, – bør serveres med kaffe og ironimodus.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s