Li da di

Nettavisen er antageligvis den blekka med lavest troverdightesfaktor i norske medier, og det sier kanskje ikke så mye med tanke på hvor mye rævva journalistikk som finnes. Noen vil sikkert ha det til at det ikke lenger finnes noe som heter god journalistikk, men det får bli en annen sak.
Hei DN!
Det handler om likerklikk for å tilfredsstille sponsorene.
Det handler om å få kroner for å publisere tekster som er skrevet av de som håper på egen vinning ved at noen kan få seg til å snakke om dem i lunsjen.
Det handler om alt annet enn dem selv.
Men det hender at jeg klikker innom, mest for å ta en kikk på tippesidene deres, men i dag så valgte jeg også å klikke meg inn på en tekst som forteller at nesten alle kvinner feiker en orgasme. Den viser selvfølgelig til en amerikansk undersøkelse i likhet med de fleste norske søpletabloidene, men det er ikke poenget mitt siden poenget mitt er spørsmålet om hvorfor disse kjerringene virkelig gidder å feike i stedet for å sørge for at noe som skal gjøres fint blir gjort ordentlig og til glede for alle parter.

Denne gangen er det et av de mange opphausede universitetene der borte som bekrefter at åtte av ti damer har simulert en orgasme og følger opp med å nevne at mer enn halvparten har sagt at de feiker orgasmen jevnlig. Svaret som går igjen bør ikke være overraskende for noen, – de opplever at det er forventet av dem at de skal få orgasme og kødder for å vise gubben som peiser på dem at de virkelig digger han.
Bli ferdig, liksom.
De ligger der og ser at taket kan trenge et nytt strøk med maling, kjenner at det er lenge siden noen har børstet støv av sengestolpene og er egentlig mest glad for at de husket å tisse før de gikk og la seg.
Det handler om alt annet enn dem selv.
Nå skal det sies at det ikke er så jævlig lett for en mann å vite hva som er ekte og hva som er tull og tøys når omgivelsene fylles med pust og salte smaker, men jeg er fristet til å trekke fram en påstånd som funker i det fleste settinger – ikke minst med tanke på hva jeg jobber med sånn til vanlig – og det er noe så enkelt som at man ikke skal holde på noe som det ikke er verdt å holde på.
– «Nei», sier noen.
– «Det blir for enkelt».
Jeg syns ikke det.
Get a life, liksom.
Hvis dette er noe som betyr noe for deg og hvordan du har det, så skal du selvfølgelig ikke utsette deg for noe som ikke gir deg noe med mindre du skjønner at det også er mulig at inspirerende initiativ også kan komme fra deg selv.

Jeg traff en dame for ikke så lenge siden som fortalte at hun hadde gått fra typen sin fordi han var helt dust i senga.
Det var sånn hun sa det.
Han var dust i senga.
Nå skal det sies at dette var i en setting hvor tanken på at vi skulle komme til å ha sex var fullstendig fjern, men dette var en dame som var «der» når det kom til sånne tåpelige debatter om kvinner i næringslivet og regler og retningslinjer og noe så dust som «best practice».
Jeg kan snakke om alt.
Jeg kan spørre om alt.
Det er sånn jeg er, og på ett eller annet tidspunkt så spurte jeg om hun feika orgasmene sine.
– «Ja», svarte hun kort.
– «Selvfølgelig gjorde jeg det».
Jeg spurte hvorfor og da så hun bare rart på meg.
– «Snakket dere sammen?»
– «Ja», nølte hun.
– «Men ikke om … det».
– «Hvorfor ikke?»
– «Nei», kom det raskt.
– «Det blir litt kleint, på en måte … når man først er i gang og sånn, mener jeg … man håper liksom at det skal bli bedre men så blir det ikke det og da … ja, til slutt så valgte jeg å gå fra han».
Jeg nikket.
Jeg sa at det sto respekt av det.
Det er som når man er møkka lei av jobben sin.
Kom deg videre.

Jeg har mange favorittmetaforer som jeg trekker fram på foredrag og kurs og stort sett på de fleste stedene som jeg henger på, og ett av mange er det som sier at en pluss en ikke er to når man snakker om et menneske i møte med et annet menneske. Det som er litt kult men som egentlig ikke er noe kult i det hele tatt er at det er mange som ikke skjønner den.

Det fantes en tid hvor det var kult å ha en kjæreste som alle andre syns var kul, skal ikke gå så langt tilbake hvor poppisfaktoren i skolegården er identisk med hvem du henger med, men jeg husker en sommerflørt med en sånn skikkelig kramperaddis med rastafletter og hippieskjerf som gikk i demonstrasjonstog og tagget ned Hennes & Mauritz-plakater. Det gikk aldri opp for meg hva hun egentlig tenkte på ved å være sammen med en som meg og det er jo heller ikke sånne ting man går rundt og tenker på når man først har denne følelsen av at man er sammen med noen og når sant skal sies så gikk jeg ikke rundt og tenkte så mye på det før hun gjorde det slutt og sa at hun ville savne sexen vår.
Det er ganske sterkt å høre noe sånt.
Det var antageligvis bare en ting som engasjerte henne mer enn politikk og anarki og det var sex. Dersom jeg skulle prøve å forestille meg tankerekken hennes, så måtte det bli noe sånt som pule-pule-pule faen ta materialismen pule-pule-pule i morgen skal jeg faen meg rive ned den jævla Hennes & Mauritz-plakaten pule-pule-pule.
Jeg tror det var en som het Hans Petter som fikk seg til å spørre hvorfor vi var sammen.
Jeg tror ikke at jeg klarte å finne på noe svar og det var svar godt nok for han.
Litt senere ble jeg sammen med en jente som jeg er rimelig sikker på at de fleste gutta hadde lyst til å pule, og det sier seg selv at det heller ikke er så mye å skrive hjem om.
Hmm.
Tenk på det som en metafor når du kommer dit hvor noen spør deg hva du jobber med eller hvor du jobber, dette dustespørsmålet som kommer opp i de fleste sosiale settinger for at en eller annen skal forsøke å sortere klistrelappene sine.

Husker en fyr som satt i den andre enden og som lurte på hvordan han kunne vite om dama feika.
Var sikkert på et nachspiel.
Det er jo der de beste samtalene vokser.
Jeg husker at jeg så på han og så på han så lenge at han til slutt så på meg med et sånt blikk som lignet på et stort spørsmål om jeg var en av dem som trodde at de satt med svaret.


Disse sidene ble opprinnelig produsert for å gi karrieretips med filosofisk vri – legitimert av min egen erfaringsbakgrunn og krydret med spontant oppgulp fra ting som opptar meg i hverdagen.
Kan inneholde spor av nøtter, – bør serveres med kaffe og ironimodus.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s