2019 – TRENDER I ARBEIDSLIVET

Det er snart tiden hvor det vil bli publisert en del tekster som handler om trender i arbeidslivet og utsikter for det nye året som snart ligger foran oss.
Folkens, – det meste er bullshit.
Hvis du legger merke til hvem som publiserer dette og at det har en merkelig tendens til å snike seg inn en del setninger som forherliger deres egen virksomhet, så bør du skjønne hva jeg mener.

Det hender at det fortsatt finnes noen som ringer meg, og i dag fikk jeg en sånn henvendelse fra en som spurte om noe som ligner.
– «Ja», svarte jeg.
– «Jeg kan si det samme som jeg sa på denne tiden i fjor og det er det som handler om midlertidige ansettelser».
Jeg hørte at det ble stille i den andre enden og regner med at det var fordi jeg vet at min respons kanskje ikke var som forventet. Når det er nevnt og nevnt på den måten så bør jeg legge til at jeg ikke jobber med midlertidige ansettelser i tillegg til at jeg var fullstendig klar over at hun som ringte er kjent for å være en som foretrekker å ringe til sånne som sier det som de hadde skrevet selv hvis de hadde vært i stand til å skrive.
Det er viktig med kildehenvisninger, ikke sant.
Jeg er sikker på at jeg kunne ha strukket samtalen hvis jeg hadde sagt noe om «kvalitetssikrede rekrutteringprosesser» og «humankapital» og til og med dratt den så langt at jeg kunne si noe om «bærekraft» og «innovasjon». Det er bare det at jeg ikke gidder å snakke piss og det var antageligvis derfor hun var ganske rask til å takke for samtalen og det var helt greit for meg.

Det finnes fortsatt folk som tror at en midlertidig ansettelse er en fin mulighet til å få en fot innenfor og så finnes det kanskje enda flere som tar plassen med visshet om at alt er bedre enn et hull på en CV.
Det er det som blir sagt, ikke sant?
Det er det som man til slutt velger å tro på når det er så mange som sier det samme.
Hmm.
Dette er jo en greie som sier minst like mye om de som tar dem inn, men dog. Jeg kan ikke tenke meg folk som er mer slitsomme å jobbe med enn sånne som helst vil være et annet sted og som får lov til å bli værende hos en virksomhet hvis de lover å holde kjeft, – virksomheter som tvinges til å knele for regler og retningslinjer som for lenge siden ble hugget i stein av nisser og troll.
Grøss.
Midlertidige ansettelser er spennende.
Midlertidige ansettelser tvinger folk til å tenke nytt og utvikle nye ideer.
Ingen rammer.
Ingen begrensninger.
Hva?
Ingen rammer eller begrensninger?
Jo, – du kan kanskje oppfatte kontraktstiden som en form for rammeverk, men hvis du gjør jobben din og legger på disse greiene som folk som digger jobben sin gjør, så vil du skjønne hva som skjer samtidig som jungeltelegrafen som benyttes av rekrutteringsfolk som vet hva de driver med vil peile rytmen din.

Det finnes også en godt bevart hemmelighet som bekrefter at midlertidige ansettelser kamuflerer falsk frykt for feilansettelser, – jeg er sikker på at du har lest stillingsannonser hvor det står at det kan være mulighet for fast ansettelse, og dette begrunnes med at rekrutteringsfolk er dårlige til å identifisere og kvalifisere riktige kandidater. De ser etter «den beste» hvor definisjonen på hva som er best er like ullent som det som de selv formidler. Det finnes ingen som er best og det er nevnt med vissheten om at det alltid vil komme en som er bedre. Det blir på den samme måten som når du tror at du har kapret drømmedama eller drømmetypen og så møter du en som er enda bedre og det vil du alltid gjøre hvis du lar deg forføre av sånne som tror at det handler om å finne den som er best.

Det får stå som en aldri så liten digresjon, men røttene til mange feilansettelser kan også finnes nedgravd i disse tåpelige tingene som kalles «onboarding» og «introduksjonsprogrammer» hvor vedkommende som ble ansatt fordi vedkommende var som vedkommende er skal skvises gjennom en trakt for å bli som alle de andre.

Men du, – selv om jeg forherliger midlertidige ansettelser, så må du likevel være forsiktig med hvilke virksomheter som du kontakter med håp om at de klarer å selge deg videre.
Vær selektiv.
Hold deg til de som kan vise til et nedslagsfelt som dekker dine egne interesser og hold deg langt unna de som sender deg videre for å vise til alle andre at de sender deg videre.

Disse sidene ble opprinnelig produsert for å gi karrieretips med filosofisk vri – legitimert av min egen erfaringsbakgrunn og krydret med spontant oppgulp fra ting som opptar meg i hverdagen.
Kan inneholde spor av nøtter, – bør serveres med kaffe og ironimodus.

Denne siden vil for øvrig snart forsvinne i sin nåværende forfatning, men det kan være at noe som ligner vil dukke opp som noe annet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s