Kjører Windows -tjenesten som administrator?

Hvilken bruker kjører en Windows -tjeneste som?

Lokalsystemkonto
En tjeneste skal bare løpe under Lokalsystemkonto Hvis tjenesten krever administrative privilegier eller må fungere som en del av operativsystemet på den lokale datamaskinen.

Hvordan lager jeg en tjeneste som administrator?

Kjør tjenester (tjenester. MSc) som administrator

 1. Klikk på Start.
 2. Skriv inn tjenester i søkefeltet.
 3. Høyreklikk -tjenester som dukker opp som et søkeresultat.
 4. Klikk på Kjør som administrator.

4. mai 2021

Kan kjøre tjenester som administrator Windows 10?

Den enkle måten å kjøre et program som administrator i Windows 10 er til Finn appen du vil åpne i Start-menyen, høyreklikk og velg ‘Kjør som administrator’ i mer seksjonen, Som du ser i hovedbildet. Du kan også høyreklikke på et skrivebordsikon og velge det fra menyen.

Hvordan starter jeg Windows -tjenesten uten administratorrettigheter?

I listen over tjenester velger du Service Print Spooler og åpner egenskapene. Velg oppstartsmodus (Automatisk) og klikk på Rediger sikkerhet. Bruke Legg til -knappen, legg til en brukerkonto eller en gruppe for å gi tillatelser til. I vårt tilfelle er start, stopp og pause tillatelse er nok.

Hva er forskjellen mellom tjenestekonto og brukerkonto?

Brukerkontoer brukes av ekte brukere, tjenestekontoer brukes av systemtjenester for eksempel webservere, e -posttransportagenter, databaser osv. Etter konvensjon, og bare med konvensjon, har tjenestekontoer bruker -ID -er i det lave området, e.g. < 1000 or so. Except for UID 0, service accounts don't have any special privileges.

Hvordan kjører jeg en tjeneste som bruker?

Hvordan kjøre SystemD -tjeneste som spesifikk bruker og gruppe i Linux

 1. Trinn 1: Oversikt over SystemD.
 2. Trinn 2: Opprett bruker og gruppe.
 3. Trinn 3: Lag eksemplarskript.
 4. Trinn 4: Opprett enhetsfil for å kjøre SystemD -tjeneste som spesifikk bruker og gruppe.
 5. Trinn 5: Bekreft SystemD -enhetsfilkonfigurasjonen.

Er lokal systemkonto samme som administrator?

Hovedforskjellen mellom administrator og system er at Administrator er en faktisk konto (for eksempel har den et passord) mens systemet ikke er det. (Riktig sett er systemet en «sikkerhetsorgan».)

Hvordan driver jeg en tjeneste?

Bruk Run Window til å starte tjenester (alle Windows -versjoner) Trykk på WIN + R -tastene på tastaturet for å åpne Vinduet Run. Skriv deretter «tjenester. MSc «og treff Enter eller trykk OK.

Hvordan kjører jeg en exe som administrator i Windows 10?

Høyreklikk eller trykk og hold på snarveien, og høyreklikk deretter eller trykk og hold igjen på programmets navn. Deretter, fra menyen som åpnes, velger du «Kjør som administrator.»Du kan også bruke snarveien» Ctrl + Shift + Click/Tap «på en apps oppgavelinje -snarvei for å kjøre den med administratorstillatelse i Windows 10.

Kjører som administrator forbedrer ytelsen?

Forbedrer det å løpe som administrator ytelsen? Falsk. Hvis et spill gjør noe sånt og det er ytelsesforskjell mellom å bli kjørt ved hjelp av administrator eller ikke, betyr det at spillet gjør tvilsomme ting bak ryggen.

Hvordan gir jeg tillatelse til Windows -tjenester?

Høyreklikk, velg Egenskaper fra menyen og velg kategorien Service. Trykk på Tillatelses -knappen og åpne de avanserte innstillingene. Du kan gi de forskjellige tillatelsene til hver bruker eller gruppe. For eksempel start/stopp/start rettigheter for den bygde brukergruppen.

Hvordan gir jeg privilegier til å starte systemtjenester?

Naviger til datamaskinkonfigurasjon> Windows -innstillinger> Sikkerhetsinnstillinger> Lokale retningslinjer> Brukerrettighetsoppgave. I detaljruten, dobbeltklikk på logg på som en tjeneste. Klikk på Legg til bruker eller gruppe … og legg til kontoen til listen over kontoer som har loggen på som en tjeneste riktig.

Bør tjenestekontoer være domeneadministratorer?

Unngå å sette tjenestekontoer i innebygde privilegerte grupper: Tildeling av tjenestekontoer i innebygde privilegerte grupper, for eksempel de lokale administratorene eller domeneadministratorgruppen, kan være risikabelt. Alle brukere i gruppen vil kjenne tjenestekontoenes legitimasjon, og disse legitimasjonene kan misbrukes eller kompromitteres.

Kan tjenestekontoer logges på?

Den største bekymringen er at tjenestekontoen er anonym og kan brukes hvor som helst på nettverket. I hovedsak er legitimasjonene som brukes til å logge seg på tjenestekontoen tilgjengelige for flere personer, og de kan lage enhver form for konfigurasjon eller manipulering til annonsedomenet ditt uten ansvarlighet.

Hva er Windows -tjenestekontoer?

En tjenestekonto er En brukerkonto som er opprettet eksplisitt for å gi en sikkerhetskontekst for tjenester som kjører på Windows Server -operativsystemer. Sikkerhetskonteksten bestemmer tjenestens evne til å få tilgang til lokale og nettverksressurser. Windows -operativsystemene er avhengige av tjenester for å kjøre forskjellige funksjoner.

Hvordan kjører jeg en tjeneste MSc som en annen bruker?

Å «kjøre som annerledes bruker» ved hjelp av hurtigmeny

 1. RMB Klikk på hvilken som helst BAT-, CMD-, EXE-, MSC- eller MSI -fil, og velg Kjør som en annen bruker.
 2. Nå bør du angi brukernavn og passord og trykke på OK.
 3. Når du vil ha UAC Pop Up, bare trykk ja.
 4. Nå kjører en app som en ny bruker.

14. september 2019

Hva er forskjellen mellom systemkonto og tjenestekonto?

Systemkontoer har ofte forhåndsdefinerte bruker-ID-er, e.g., rotkontoen i Linux. Skillet mellom systemkontoer og tjenestekontoer er noen ganger uskarpe. Mange systemkontoer kjører operativsystemprosesser, og ligner i denne forbindelse tjenestekontoer.

Hvordan kan jeg se om en Windows -tjeneste kjører?

Windows har et kommandolinjeverktøy som kan brukes til å sjekke om en tjeneste kjører eller ikke på en ekstern datamaskin. Verktøyet/verktøynavnet er SC.exe. SC.EXE har parameter for å spesifisere det eksterne datamaskinnavnet. Du kan bare sjekke servicestatus på en ekstern datamaskin om gangen.

Hva gjør Windows -tjenester?

Microsoft Windows Services, tidligere kjent som NT -tjenester, gjør deg i stand til å lage langvarige kjørbare applikasjoner som kjører i sine egne Windows-økter. Disse tjenestene kan automatisk startes når datamaskinstøvlene, kan pause og startes på nytt, og ikke viser noe brukergrensesnitt.

Hvordan kjører jeg en exe -ledetekst som administrator?

 1. Trykk på WIN -tasten & r.
 2. Skriv inn «CMD» i åpen boks og klikk «OK»
 3. Inngang: RUNAS /Profil /Bruker: AAA “C: \ Programs \ BBB.exe ”og trykk“ Enter ”
 4. Skriv inn passordet til administrator AAA.
 5. Trykk enter»

17. august 2010

Hvorfor kan jeg ikke kjøre et program som administrator?

Hvis du kjører en utdatert versjon av Windows, Det kan være en av grunnene til at du ikke klarer å kjøre apper som administrator. Oppdatering til den nyeste versjonen kan hjelpe deg med å fikse feilen. For å oppdatere Windows, trykk Windows + I for å åpne systeminnstillingene og deretter klikke på ‘Oppdater og sikkerhet’, det siste alternativet.

Er det trygt å kjøre som administrator?

Så når du kjører en app som administrator, betyr det at du gir appen spesielle tillatelser til å få tilgang til begrensede deler av Windows 10-systemet ditt som ellers ville være utenfor grensen. Dette bringer potensielle farer, men det er også noen ganger nødvendig at visse programmer fungerer riktig.

Er det ok å kjøre spill som administrator?

Kjør spillet med administratorrettigheter Administratorrettigheter vil sikre at du har full lese og skrive privilegier, noe som kan hjelpe med problemer knyttet til krasjer eller fryser. Kontroller spillfiler Våre spill kjøres på avhengighetsfiler som kreves for å kjøre spillet på et Windows -system.

Hvordan sjekker jeg Windows -tjenestetillatelser?

For å se tjenestetillatelsene du kan Bruk «SC» -kommandoen fra en Windows-kommandolinjeprompt. For å sammenligne tillatelser for en bestemt tjeneste, kjør den på to systemer. Se utgangene og sammenligne hver linje i en notisblokk/Wordpad -økt.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *